Controller

Werkgever
Belastingdienst
Plaats
Rotterdam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Controller
Belastingdienst/Douane

Functieomschrijving
Werk jij mee aan optimale ondersteuning binnen Douane Nederland? Weet jij hoe we mensen en middelen zo effectief en efficiënt mogelijk in kunnen zetten? Beschik jij over lef? Ben jij de nieuwe controller van de afdeling Bedrijfsvoering binnen de Douane Landelijk Kantoor van de Belastingdienst?

Als controller maak je onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering binnen Douane Landelijk Kantoor. Deze afdeling ondersteunt de regios en adviseert op het gebied van primaire en ondersteunende processen. Ook stimuleren we de medewerkers om taken op een effectieve en efficiënte wijze uit te voeren. Daarbij ligt de focus op het ondersteunen en stimuleren van een effectieve en efficiënte inzet van de beschikbare mensen en middelen. Ons doel: zorgen dat de doelstellingen van de organisatie worden gehaald.

Jouw belangrijkste taak is het adviseren, informeren en ondersteunen van het management van Douane Nederland en de regiokantoren op het gebied van planning en control. Hiervoor maak je beleidsnotities en -voorstellen, ontwikkel je producten en zorg je voor innovatie. Je ontwikkelt en stelt bedrijfsvoeringsinstrumenten op zoals het stuurcontract, de maandrapportage en diverse andere (vaak cijfermatige) rapportages. Daarnaast draag je bij aan het realiseren van relevante doelstellingen en bewaak je de voortgang van implementatie.

Naast het monitoren van de realisatie van de kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen van de Douane en de uitvoering van beleid en bevindingen, heb jij een adviserende rol. Richting de chief financial officer over de te stellen bedrijfsvoeringskaders en aan de chief operating officer op het gebied van resultaten. Ook ad hoc geef je integrale adviezen. Je bent niet alleen het eerste aanspreekpunt richting de kantoren als het gaat om planning en control, maar ook onderhoud jij contacten met in- en externe partijen.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma, in een financieel, economische of bedrijfskundige richting.
 • Je beschikt over minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van planning en control.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je beschikt over goed ontwikkelde adviesvaardigheden.
 • Je hebt brede kennis van bedrijfsvoeringsprocessen.


Jouw competenties?

 • organisatiesensitiviteit
 • analyseren
 • overtuigingskracht
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren


Wat is nog meer belangrijk?
Samenwerken is binnen de Douane de sleutel tot succes en je beweegt je dan ook gemakkelijk tussen allerlei mensen van allerlei niveau. Je bent creatief en maakt optimaal gebruik van jouw netwerk. Je bent een echte teamplayer met bestuurlijke sensitiviteit, die standpunten duidelijk kan uitdragen en met weerstand kan omgaan. En je stelt je onafhankelijk op. Je bent flexibel en tegelijkertijd vasthoudend. Je beschikt over lef en je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het werkgebied van de Douane.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 12
 • Salarisomschrijving
  Deze functie is ingedeeld in schaal 12 van het BBRA '84. Het bijbehorende salaris bedraagt maximaal 5.219 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaarstoeslag.
 • Maandsalaris Min €3.511 – Max. €5.219 (bruto)
 • Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week 36
 • Maximaal aantal uren per week 36


Overige arbeidsvoorwaarden
In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
Deze vacature is extern opengesteld.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'Solliciteer' button, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan twee jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De selectiegesprekken zullen plaatsvindenin week 36.

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten).Dit assesment is geplandop 19 september.Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Meer over jouw toekomstige afdeling
Als controller maak je onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering binnen Douane Landelijk Kantoor (DLK). Deze afdeling heeft als doel de regios te ondersteunen en adviseren op het gebied van primaire en ondersteunende processen alsook te stimuleren taken op een effectieve en efficiënte wijze uit te voeren. Daarbij ligt de focus op het ondersteunen en stimuleren van een effectieve en efficiënte inzet van de beschikbare mensen en middelen om de doelstellingen van de organisatie te realiseren.

In het team Planning, Control en Verantwoording (PCV) werken diverse specialisten nauw met elkaar samen om het management van de Douane en de Douane regios optimaal te ondersteunen en te adviseren ten aanzien van de primaire en ondersteunende processen binnen Douane Nederland. Binnen het team worden naast de advies- en ondersteuningstaken producten ontwikkeld die een directe bijdrage leveren aan de interne beheersing van de Douane. Het team is naast de PVC taken ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met de externe toezichthouders zoals Auditdienst Rijk, Algemene Rekenkamer en Europese Rekenkamer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Rotterdam, Finance, Financieel, Economie, Bedrijfskunde, Controller

Solliciteer op deze vacature


 

Belastingdienst

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.