Finance Manager

Werkgever
Velde Groep
Plaats
's-hertogenbosch
Regio
Noord-Brabant
Niche
Financieel
Branche
Dienstverlening algemeen
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
AHK171

Solliciteer op deze vacature

Waar ga je dit doen?

Alfred H. Knight Holland B.V., gevestigd in Moerdijk, is al ruim 135 jaar een toonaangevende onafhankelijke en marktleidende leverancier van inspectie, analyse en technische consultancy voor de metalen & mineralen industrie en voor vaste brandstoffen als cokes, kolen en biomassa. De Nederlandse vestiging is onderdeel van de wereldwijde groep, actief in 35 landen op 5 continenten. Tot haar klantenkring behoren raffinaderijen, mijn-sites, overheden, handelaren, smelterijen en financiële instellingen. De organisatie in Moerdijk groeit gestaag en vanwege verdere professionalisering ontstaat de nieuwe functie van Finance Manager.

Functieomschrijving

Wat is jouw opdracht?

Door verdere groei komt Alfred H. Knight Holland B.V. in de volgende fase terecht. Veel financiële zaken worden nu opgepakt door de Managing Director (die eindverantwoordelijk is voor Nederland) en door de externe accountant. Het is nu zaak dat er een eigen financiële afdeling wordt opgezet waardoor zoveel mogelijk in eigen hand wordt gehouden.

Het is jouw opdracht om deze afdeling op te zetten en te zorgen voor een goede structuur. Zo is de organisatie klaar voor de volgende fase die de basis gaat zijn voor het realiseren van de ambitie van de organisatie: een groter marktaandeel in Nederland!

Hoe ga je dat aanpakken?

Als Finance Manager word je zelf verantwoordelijk voor de gehele accounting & reporting. Je richt een sterke AO/IC in en vanuit die basis ben je zelf actief met de financiële administratie. Jouw correcte maandelijkse financiële- (project-) en managementrapportages zorgen niet alleen voor sturingsinformatie binnen de organisatie maar dienen tevens als input voor een verdere efficiencyslag.

Jouw rol is breed en veelzijdig; van het opstellen en bewaken van budgetten en KPI’s, contract- en debiteurenbeheer, aangiftes omzetbelasting tot het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast behoren HR activiteiten tot je aandachtsveld en ben jij de gesprekspartner voor de accountant, verzekerings-, lease- en pensioenmaatschappij. Als Finance Manager maak je deel uit van het MT en denk je gevraagd en ongevraagd mee in het bedrijfsbelang. Je rapporteert aan de Managing Director in Nederland en indirect aan de CFO in Engeland. 

Functie-eisen

Wat breng je daarvoor mee?

  • Afgeronde financiële opleiding op hbo-niveau
  • Succesvolle ervaring als business controller / financial (midcareer)
  • Betrokkenheid, pro-activiteit, hands on mentaliteit en stressbestendigheid
  • Authenticiteit, je bent communicatief sterk en een echte sparringpartner
  • Prima beheersing van de Engelse taal in woord en schrift

Wij bieden

Wat krijg je er voor terug?

  • Veelzijdige, zelfstandige en eindverantwoordelijke functie
  • Ruimte voor eigen initiatief, internationale werkomgeving
  • Solide organisatie; 4e generatie familiebedrijf sinds 1881!
  • Betrokken collega’s, informele werksfeer
  • Prima beloningspakket incl. company car

Solliciteer op deze vacature


 

Velde Groep

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.