Corporate Fiscalist

Werkgever
Volkswagen Pon Financial Services
Plaats
Amersfoort
Regio
Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Volkswagen Pon Financial Services. Een lange naam, maar om sterke merken kun je niet heen. Zij vormen onze roots en hebben de basis gelegd voor het brede gamma aan financiële diensten die we bieden. Dit doen we met een passie voor auto’s en met onze jarenlange kennis van financieringen in de automotive branche. Volkswagen Pon Financial Services is een joint venture van Volkswagen Financial Services AG en Pon Holdings B.V. Onze dienstverlening bestaat uit financieren, verzekeren en leasen.

Functieomschrijving

Ben jij dé specialist op gebied van regelgeving van de belastingdienst? En wil jij jouw kennis en kunde inzetten voor een organisatie waarin diverse klanten, merken en producten samenkomen? Volkswagen Pon Financial Services is op zoek naar jou!

Volkswagen Pon Financial Services heeft een vacature voor eenCorporate Fiscalist


In een continue veranderende omgeving kiezen we er voor fiscale expertise in huis te halen. Dit is dan ook een nieuwe rol waarin we jouw expertise graag gebruiken om onze organisatie te versterken. Je kijkt ernaar uit echt onderdeel te zijn van een organisatie en de organisatie van “binnenuit” te adviseren. Je vervult een zelfstandige rol in het team accounting.

Wat ga je doen als Corporate Fiscalist?
Je toetst processen en procedures zodat fiscale wetgeving binnen de VWPFS groep juist wordt toegepast. Hierbij zorg je voor de juiste beheersbaarheid van fiscale regels en toepassingen. Je functioneert daarin als klankbord van de board of directors met betrekking tot fiscale consequenties van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zorg je voor de operationele uitvoering van belastingaangiftes.

De diversiteit in deze functie maakt dat je het ene moment strategisch meedenkt, maar het volgende moment ook vol operationeel aan het werk bent. Je werkomgeving is zeer dynamisch en bevindt zich in de mooie driehoek van dealerorganisatie, importeur en VWPFS.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je zorgt voor bewaking van tijdige indiening van aangiften vennootschapsbelasting.
 • Je bent verantwoordelijk voor het juist beoordelen van aangiftes van de VWPFS groep.
 • Je vertaalt externe ontwikkelingen op het gebied van VPB / BTW wetgeving naar de VWPFS groep.
 • Je identificeert en beoordeelt veranderingen in fiscale wetgeving VPB / BTW wetgeving voor de VWPFS groep.
 • Je toetst de huidige (interne) processen met betrekking tot de VPB / BTW.
 • Je draagt zorg voor tijdige en correcte communicatie naar diverse stakeholders zowel intern als extern.
 • Je onderhoudt regelmatig contact met de belastingdienst.
 • Je ontwikkelt en implementeert het Tax Control Framework in de huidige operationele processen binnen de VWPFS groep.
 • Je adviseert de afdelingen over operationele aspecten van fiscaliteiten met een hoge mate van complexiteit op het gebied van (in)directe belastingen (o.a. OB, VPB, LB).
 • Je verleent een optimale diensterlening door het bijdragen aan een positieve werksfeer, persoonlijke ontwikkeling en constructieve samenwerking.

Functie-eisen

 • Je hebt actuele belastingkennis op gebied van vennootschapsbelasting, BTW aangiftes, omzetbelasting, loonbelasting.
 • Je hebt jouw ervaring opgedaan bij een midden/groot accountancy kantoor of elders in een organisatie als fiscalist.
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding aangevuld met relevante vaktechnische opleidingen
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en in geschrift;
 • Je bent gewend om op basis van jaarrekeningen, prognoses, tussentijdse rapportages en / of cash flow planningen, advies te geven vanuit het fiscale kader.
 • Je neemt Volkswagen Pon Financial Services mee in de ontwikkelingen op fiscaal gebied en weet de impact helder te maken. Scherpe analyse én goede communicatie zijn belangrijk.
 • Je gaat graag zelfstandig te werk maar weet ook je weg te vinden in een commerciële organisatie met diverse stakeholders.

Wij bieden

 • Een enerverende en dynamische werkomgeving;
 • Goede primaire arbeidsvoorwaarden;
 • Vaste 13e maand;
 • Aantrekkelijke extra’s zoals private leasing, korting op autoverzekering, bijdrage aan collectieve ziektekostenverzekering en korting op financieringen;
 • Informele cultuur met veel ruimte voor zelfstandigheid;


Wij zijn een financieel gezonde organisatie met een informele cultuur. Werken bij Volkswagen Pon Financial Services betekent werken bij een organisatie waar jij zelf het verschil kunt maken, met de klant als uitgangspunt voor alles wat we doen.Kies jij voor Volkswagen Pon Financial Services? Laat dan je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteer button.

Meer informatie vind je op www.vwpfs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Adviseur, Advisor, Belasting, Belastingen, Consultant, Finance, Financieel, Financiële, Fiscaal, Fiscalist, , Consultancy, Fiscaal recht, Fiscale Economie, Tax, Specialist, Amersfoort, Utrecht.

Bezoek www.vwpfs.nl voor meer informatie over de vacature Corporate Fiscalist of solliciteer online op de vacature Corporate Fiscalist.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.