Business Information Controller

Werkgever
Volkswagen Pon Financial Services
Plaats
Amersfoort
Regio
Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Volkswagen Pon Financial Services Een lange naam, maar om sterke merken kun je niet heen. Zij vormen onze roots en hebben de basis gelegd voor het brede gamma aan financiële diensten die we bieden. Dit doen we met een passie voor auto's en met onze jarenlange kennis van financieringen in de automotive branche. Volkswagen Pon Financial Services is een joint venture van Volkswagen Financial Services AG en Pon Holdings B.V. Onze dienstverlening bestaat uit financieren, verzekeren en leasen. We zijn een financieel gezonde organisatie met een informele cultuur. We zoeken medewerkers die gedreven en proactief zijn en graag werken in een organisatie die volop in beweging is.

Functieomschrijving

Volkswagen Pon Financial Services heeft een vacature voor een


Business Information Controller


Ervaring met het automatiseren van financiële rapportages (bij voorkeur d.m.v. SAP Business Objects) en draag je dit graag uit op onze afdeling? Denk jij graag mee met onze business om de juiste koers te bepalen en te houden? Dan is deze functie iets voor jou!

Afdeling
De functie van business information controller maakt deel uit van de afdeling Controlling. De afdeling is verantwoordelijk voor het leveren van objectief en betrouwbaar cijfermateriaal en analyses met betrekking tot de actualiteit en verwachte ontwikkelingen. De afdeling bestaat uit 8 Controllers voor de 4 Business Lines van VWPFS. De Corporate Controller is verantwoordelijk voor de consolidatie van de analyses.

Wat ga je doen?
De Business Information Controller staat met de voeten in de klei. Binnen business control lease neem je de verantwoordelijkheid voor reporting & automatisering. Het is je ambitie om samen met de business de juiste koers te bepalen en te houden. Naast sparringpartner voor de business m.b.t. informatie voorziening breng je kennis mee m.b.t. het automatiseren van diverse rapportages, en neem je een voortrekkersrol op de afdeling om van deze geautomatiseerde rapportages gebruik te maken. In je rapportages zorg je voor heldere stuurinformatie voor de business.

De belangrijkste kernactiviteiten van de functie zijn:
  • Je bent voor de business de belangrijkste bron van kritische stuurinformatie. Je rapporteert de (financiële) performance op de belangrijke stuurgebieden en plaatst deze in perspectief. Je analyses gebruik je om de business gevraagd maar ook ongevraagd te attenderen op relevante ontwikkelingen.
  • Je ontwikkelt rapportages en management informatie vanuit SAP Business Objects en coördineert business intelligence binnen de afdeling.
  • Je bent alert en pro actief als het gaat om kostenbeheersing.
  • Voor de business fungeer je als sleutelfiguur bij het periodieke budgettering proces, uiteraard binnen de omlijsting van de strategische doelstellingen en beleidsmatige uitgangspunten.
  • Je ben de vraagbaak en specialist voor de business als het gaat om aanvullende informatie over bijvoorbeeld portefeuille ontwikkelingen of klantrendement.

Functie-eisen

De business information controller die we zoeken is van nature nieuws- en leergierig en weet hierdoor wat er speelt; bovendien legt hij/zij snel verbanden en voorziet hij/zij de impact op de business. Daarnaast laat je je niet snel uit het veld slaan, en ben je goed in staat om je punten overtuigend, simpel en helder uiteen te zetten. Je vindt het leuk om een coördinerende rol te pakken om je collega’s mee te nemen in het automatiseren van diverse rapportages.

Daarnaast beschik je over:
  • Minimaal een afgeronde HBO+ opleiding /WO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting bedrijfseconomie / bedrijfskunde.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in een financiële omgeving.
  • Volwaardig sparringpartner voor management en directie.
  • Goede kennis en ervaring met Business Objects.

Daarnaast zijn de volgende competenties op jou van toepassing: Analytisch, persoonlijke effectiviteit, integer, relationeel sterk / bruggenbouwer, organisatiesensitiviteit, zorgvuldig, zelfstandig, rechte rug, risicobewust en een teamspeler.

Wij bieden

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Business Controller, Controller, Controlling, Accountancy, Financial, Financieel, Finance

Bezoek www.vwpfs.nl voor meer informatie over de vacature Business Information Controller of solliciteer online op de vacature Business Information Controller.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.