Management Controller

Werkgever
Slachtofferhulp Nederland, Landelijk kantoor
Plaats
Utrecht
Regio
Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
Slachtofferhulp Nederland

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken en calamiteiten en achterblijvers van vermissing. In 2016 hielpen we ruim 190.000 slachtoffers op juridisch, praktisch en/of emotioneel gebied. Landelijk werken bij ons circa 1100 onbetaalde en 500 betaalde krachten.

Met een jaarlijkse begroting van bijna € 40 miljoen is een goed financieel beleid en beheer voor Slachtofferhulp Nederland onontbeerlijk. Bedrijfsmatige sturing van primaire processen en outputsturing is hier onlosmakelijk mee verbonden. De afdeling Financiën draagt zorg voor de aansturing en uitvoering van de financiële processen bij Slachtofferhulp Nederland. De concerncontroller geeft leiding aan de afdeling.

Functieomschrijving

Wil je graag werken bij een maatschappelijke organisatie met betrokken collega’s? Heb je kennis van financieel beheer en beleid en ben jij goed in het meedenken en ondersteunen van het management?

 

Slachtofferhulp is voor het hoofdkantoor in Utrecht op zoek naar een

Management Controller

32 uur per week

Utrecht


Wat ga je doen?
In deze functie lever je een belangrijke bijdrage aan het verwezenlijken van de plannen & ambities van Slachtofferhulp Nederland. Je legt verantwoording af aan de Concerncontroller.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het:

 • Ondersteunen van het management (divisiedirecteuren, programmamanagers, hoofden en projectleiders) bij de financiële bedrijfsvoering;
 • Opstellen van divisie-, werkgebied- of afdelingsbegrotingen en als adviseur en sparringpartner van de directeuren optreden bij het begrotingsproces/de begrotingscyclus;
 • Controlling van de financiële processen en het financieel beheer van de betreffende organisatieonderdelen;
 • Maken van financiële (management)rapportages, prognoses en analyses, zoals maandrapportages, (half)jaarcijfers en een verschillenanalyse per kwartaal;
 • Voorbereiden van subsidieaanvragen en controleren van de verwerking van subsidies in de financiële administratie;
 • Opstellen van risicoanalyses en doen van voorstellen ter voorkoming daarvan;
 • Deelnemen in projecten.

Functie-eisen

 • Een afgeronde financiële HBO opleiding;
 • Kennis van de administratieve procedures;
 • Kennis van de toepassing van relevante (financiële) boekhoudkundige applicaties en automatiseringspakketten (zoals Exact).
 • Bewezen ervaring in het werken met, onderhouden en verbeteren van financieel administratieve processen.

Jij bent
 • Cijfermatig sterk;
 • Integriteit bij het verwerken van vertrouwelijke gegevens;
 • Ordelijk en nauwkeurig werkend;
 • Servicegerichte instelling;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Bereid tot reizen naar de werkgebieden van Slachtofferhulp Nederland.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan bij een maatschappelijke organisatie. Binnen de organisatie heerst een informele cultuur. Medewerkers herkennen zich in onze kernwaarden: deskundig, betrouwbaar en daadkrachtig. De CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening is van toepassing. De functie is ingeschaald in schaal 9. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 2.609,00 en maximaal € 3.847,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor één jaar.
Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Barend Nieuwendijk, concerncontroller. 030-2340116, of de afdeling P&O. Uw sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 26 juli 2017 via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

Voor meer informatie over onze organisatie kun je onze website bezoeken www.slachtofferhulp.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Controlling, Finance, Financieel, Financieel Management, Boekhoudkundig, Boekhouder, Boekhouding, Financiële Administratie

Bezoek www.slachtofferhulp.nl voor meer informatie over de vacature Management Controller of solliciteer online op de vacature Management Controller.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.