Hoofd Financiële Administratie

Werkgever
Leger des Heils Goodwillcentra
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland
Niche
Financieel
Branche
Gezondheidszorg/Welzijn
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
Leger des Heils

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 5.500 professionals en 900 vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen.
Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.

Werkeenheidinfo:
In Nederland zet het Leger des Heils zich al 130 jaar in voor mensen zonder helper: mensen die niemand hebben om op terug te vallen. In Amsterdam gebeurt dit onder de naam Goodwillcentra Amsterdam (GWCA).
Onze medewerkers zetten zich vanuit een positief christelijke levensovertuiging in voor kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. In al deze vakgebieden is de deskundigheid, gedrevenheid en vasthoudendheid van onze medewerkers van cruciaal belang. We zijn actief binnen de opvang van dak- en thuisloze mannen en vrouwen, maatschappelijk werk, gehandicaptenzorg, woonbegeleiding, casemanagement, ouderenzorg, jeugdzorg, naschoolse dagbehandeling, verpleegkundig kinderzorgcentrum, buurtcentra en de thuiszorg. Deelnemers van het Leger des Heils kunnen bij ons werkervaring opdoen bij de sociale firma 50|50 om zo een plek in de samenleving terug krijgen.

Afdelingsinfo:
De afdeling Finance & Control staat onder leiding van het Hoofd Finance & Control. De afdeling is onderverdeeld in een afdeling Financiële Administratie en een afdeling Control met 2 assistent controllers. De Financiële Administratie bestaat uit een Bedrijfs- en Debiteurenadministratie van 7 FTE. De Bedrijfsadministratie verricht de kas-, bank- en crediteurenadministratie. De Debiteuren administratie houdt zicht bezig met facturatie en het boeken en ontvangen van de opbrengsten. We gebruiken o.a. de applicaties Profit (Afas) en Pro-Active. Je werkt in het geven van sturing aan de Financiële Administratie samen met de coördinator. Finance & Control maakt deel uit van het Bedrijfsbureau. Het Bedrijfsbureau bestaat hiernaast uit de afdelingen Produktie Beheer, Facilitair Beheer, Functioneel Beheer, P&O en Directiezaken. Als Hoofd Financiële Administratie is je direct leidinggevende het hoofd Finance & Control.

Functieomschrijving

Leger des Heils heeft voor haar locatie in Amsterdam-Noord een vacatures voor de functie


Hoofd Financiële Administratie

36 uur per week in Amsterdam-Noord


Functiebeschrijving:
Door bij te dragen aan de financiële basis van het Leger des Heils maak je een verschil. Zo helpen jouw cijfers anderen om weer perspectief in hun leven te krijgen. Dat is onze vorm van winst.

De financiële administratie verricht de dagelijkse financiële processen. Ook stelt deze financiële rapportages op die inzicht geven in de exploitatie. Hiermee is de afdeling een wezenlijk instrument om de financiën dienstbaar te maken aan de doelstelling van het Leger des Heils: het helpen van mensen zonder helper

In deze functie werk je mee aan het behouden en verder ontwikkelen van een gezond financieel – administratief fundament. Dit door het geven van sturing aan de afdeling, de vastlegging en de rapportage. De afdeling telt 7 FTE en de exploitatie bedraagt € 70 miljoen op jaarbasis.

Binnen het financiële team heb je onder andere de volgende verantwoordelijkheden:
 • Leiding geven aan de Financiële Administratie
 • Eindverantwoordelijkheid dragen voor de dagelijkse financiële processen zoals debiteuren, crediteuren, kas, bank, kosten registratie en subsidie administratie
 • Opstellen van financiële rapportages, waaronder de interne exploitatie rapportage
 • Voorbereiden van de jaarrekening
 • Voeren van ontwikkel- en beoordelingsgesprekken
 • Regie voeren op administratieve proces verbeteringen
 • Initiatief nemen tot financiële projecten en participeren in werkgroepen ( in samenwerking met Leger des Heils landelijk).

Functie-eisen

 • Stevige financial die zelfstandig en in teamverband verantwoordelijk is voor de financiële administratie;
 • Teamplayer, ontwikkelgericht en coachend ;
 • Afgeronde financiële opleiding op HBO - niveau (bijvoorbeeld SPD of HEAO);
 • Ervaring met de beschreven werkzaamheden (mid-career) in een organisatie met een substantiële omvang
 • Een uitstekende beheersing van Excel;
 • Werkt gestructureerd en houdt overview op de uit te voeren werkzaamheden van de afdeling;
 • Heeft analytisch vermogen om vanuit een grote hoeveelheid data de essentie op te pakken;
 • Accuraat, gedreven, no-nonsense;
 • Organisatie - sensitief en communicatief vaardig op verschillende niveaus;
 • Oplossingsgericht en zin om deel uit te maken van een dynamisch werkveld;
 • Kan flexibel optreden in een snel veranderende, complexe interne en externe omgeving;
 • Een positief Christelijke levensovertuiging en het onderschrijven van de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

Wij bieden

Volgens CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening schaal 9, die loopt van € 2.700 tot € 3.910 bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur. De CAO kent een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% en hecht veel waarde aan flexibiliteit (Individueel Keuzebudget) en persoonlijke ontwikkeling (Loopbaanbudget).

Secundaire arbeidsvoorwaarden:
Opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Wij bieden mogelijkheden aan om jezelf te ontwikkelen zoals een eigen Leger des Heils Academy waar je trainingen kunt volgen.

Duur:
Aanstelling in eerste instantie voor de duur van een jaar. Daarna kan een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoren.

Bij aanvang van het dienstverband dient medewerker in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag met passend screeningsprofiel die niet ouder is dan drie maanden (deze kan aangevraagd worden bij de gemeente).

We zien jouw sollicitatie met motivatie en uitleg van jouw christelijke levensovertuiging vergezeld van jouw curriculum vitae graag tegemoet via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton, voor 10 november 2017.

Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang.

Voor meer informatie zie onze website: www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/

Contactpersoon en informatie:
Arjan Obdam (hoofd Finance & Control )
Tel. : 020-6301111

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!Bezoek https voor meer informatie over de vacature Hoofd Financiële Administratie of solliciteer online op de vacature Hoofd Financiële Administratie.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.