Controller domein Fysiek en Dienstverlening

Werkgever
Gemeente Zwijndrecht
Plaats
Zwijndrecht
Regio
Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
ZW551001

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

De gemeente Zwijndrecht stimuleert samenwerking bij de uitvoering van het werk tussen en met inwoners, ondernemers en andere organisaties. Wij zien hen niet meer als klanten met vragen, maar als belangrijke partners met kennis en kunde. Wij geloven in de kracht van de samenleving voor antwoorden op (toekomstige) maatschappelijke vragen en opgaven. Als gemeente hebben we hierbij de kennis, initiatieven, nieuwe ideeën en inzet vanuit de samenleving nodig. Samen zijn we beter in staat om te reageren en in te spelen op dit soort opgaven.

In Zwijndrecht noemen wij deze manier van werken samenlevingsgericht werken. Wij willen ons hierin de komende tijd verder ontwikkelen. Wij zoeken collega's die hieraan hun steentje willen bijdragen!

Functieomschrijving

Ben jij een zelfstandige, enthousiaste controller die makkelijk schakelt en vanuit de controlfunctie bijdraagt aan de ontwikkeling van onze organisatie? Herken jij je in onze organisatiedoelstelling, het samenlevingsgericht werken, waarbij je oog hebt voor de samenleving als partner? Reageer dan snel!

 

Controller domein Fysiek en Dienstverlening

 

Zwijndrecht - 36 uur per week


Als controller ben je enerzijds de business partner van het management op het gebied van bedrijfsvoering, sturing en beheersing. De afdelingen zijn zelf integraal verantwoordelijk voor een transparante bedrijfsvoering, sturing en beheersing. Je ondersteunt daarbij met het stellen en bewaken van uniforme kaders. Verder stuur, signaleer én help jij als controller zodra de vastgestelde koers (organisatie doelen) uit het zicht verdwijnt.

Anderzijds toets en bewaak je de bedrijfsvoeringprocessen van jouw domeinen, waarborg je de integraliteit en faciliteer je de informatievoorziening. In deze rol heb je een functionele relatie met de concerncontroller, die toeziet op het (rechtmatig, doelmatig en doeltreffend) functioneren van de organisatie.

Jouw werkzaamheden
Je bent op je vakgebied de verbindende schakel tussen collega’s van de afdeling, collega’s uit de organisatie en afdelingshoofden. Samenwerken en draagvlak creëren voor je advisering zijn hierbij de aandachtspunten gericht op het bereiken van gezamenlijke resultaten. Je hebt hierin een proactieve houding.

Daarnaast heb je voldoende kennis van de gemeentelijke organisatie, gemeentefinanciën, planning & control en het daarbij horende krachtenveld. Vanuit deze rol ben je sparringpartner voor de diverse actoren (beleidsmedewerkers, afdelingshoofden) in je werkveld. Meer specifiek houd je je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je bent samen met een financieel adviseur business partner van de afdelingen Fysiek en Dienstverlening op het vlak van bedrijfsvoering, sturing en beheersing;
 • Je faciliteert in teamverband de totstandkoming van de begroting, jaarverantwoording en bestuurlijke rapportages;
 • Je houdt toezicht op een rechtmatige en doelmatige werkwijze; het realiseren van gestelde beleidsdoelen binnen (wettelijke) regelgeving, procedures en (financiële) kaders;
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd ten behoeve van het continu verbeteren van de bedrijfsvoering van een afdeling, de organisatie en samenwerkingspartners;
 • Je doet voorstellen voor verbetering van kaders, processen, procedures en besluiten;
 • Je bent betrokken bij organisatie-brede verbetertrajecten en draagt bij aan het implementeren van beleid naar de beheersing;
 • Je draagt bij aan het verder verbeteren van (bestuurlijke) informatie voorziening;
 • Je toetst en adviseert op college- en raadsvoorstellen, concern-brede dossiers, kwaliteitsverbeteringen, primaire processen en planning & control.


Jouw plek in de organisatie
De afdeling Staf omvat de eenheden Ondersteuning, Control & Financiën en Advies. Het afdelingshoofd Staf is verantwoordelijk voor de resultaten en aansturing van de drie eenheden. De eenheden Control & Financiën en Advies worden rechtstreeks aangestuurd door het afdelingshoofd, de dagelijkse aansturing van de eenheid Ondersteuning wordt verzorgd door een teamleider.

De afdeling Staf van de gemeente Zwijndrecht is strategisch adviseur, dienstverlener én kadersteller van de organisatie en het bestuur op het gebied van bedrijfsvoering. De afdeling voert regie op de zogenaamde PIOJFACH taken; Personeelszaken, Informatisering, Organisatie, Juridische Zaken, Financiën, Automatisering, Communicatie en Huisvesting / facilitaire zaken. Daarmee draagt de afdeling bij aan integraal werken, één van de organisatie pijlers. Een aantal werksoorten is geconcentreerd in het Service Centrum Drechtsteden, de uitvoeringsorganisatie van de zes Drechtsteden gemeenten.

Functie-eisen

 • Relevante HBO of academische opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfskunde, bestuurskunde of economie, succesvol afgerond;
 • Een aantal jaren relevante werkervaring in een brede controlfunctie;
 • Beschikt over inzicht in de financiële functie;
 • Kennis van (gemeentelijke) besluitvormingsprocessen;
 • Goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.


Je bent in staat om objectief en onpartijdig te werken en om dit onafhankelijke standpunt waar nodig te verdedigen. Je bent in staat om leidinggevenden en bestuurders aan te spreken. Je beschikt over analytisch en kritisch vermogen en een ‘vlotte pen’. Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, een open blik en ontvankelijk zijn voor verfrissende ideeën vinden wij essentieel voor succesvol functioneren.

Wij bieden

Het salaris is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.740,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, gebaseerd op functieniveau 11.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,3% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Je kunt direct online solliciteren door te klikken op solliciteerbutton. Heb je vragen? Neem dan contact op met Peter de Nooijer (Afdelingshoofd Staf) op telefoonnummer 078-770 3524.

Wij proberen de gesprekken voor de zomervakantie af te ronden.

Acquisitie stellen wij niet op prijs!Bezoek www.zwijndrecht.nl voor meer informatie over de vacature Controller domein Fysiek en Dienstverlening of solliciteer online op de vacature Controller domein Fysiek en Dienstverlening.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.