Senior Adviseur Financiën

Werkgever
Gemeente Venray
Plaats
Venray
Regio
Limburg
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Tijdelijk
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
114277.1

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Functieomschrijving

Gemeente Venray heeft binnen het team Financiën, Planning & Control een vacature voor een vernieuwingsgerichte

 

Senior Adviseur Financiën

36 uur

voor de duur van 2 jaar


Over de functie van Adviseur Financiën
Het team Financiën, Planning & Control (14 medewerkers) is een belangrijke regievoerder en kennis- en ketenpartner op het gebied van financiën voor het bestuur, management en alle organisatieonderdelen binnen de gemeente Venray. Het team ontwikkelt, beheert en regisseert de uitvoering van het financiële en fiscale beleid, geeft uitvoering aan de treasury-functie, coördineert de totstandkoming van de P&C-producten en adviseert vanuit haar vakdisciplines daar waar het primair proces dat vraagt.

Wij zijn op zoek naar een stevige en enthousiaste regisseur die samen met het team gaat werken aan de nieuwe benadering/aanpak van control. Dit betekent dat onder andere door de inzet van softcontrols het vrije denkvermogen van medewerkers binnen de organisatie wordt gestimuleerd, zodanig dat control ingebakken wordt in het dagdagelijkse werk. Hierbij wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van een opgelegd P&C-stramien en/of traditionele control terminologieën.

Vanuit verschillende rollen zoals projectleider, projectlid of als medewerker wordt aan jou gevraagd dit (deel)proces uit te rollen. Aangezien we nog aan het begin van dit proces staan is de nieuwe aanpak zeker nog niet uitgewerkt. Daarom zoeken we iemand met visie, creativiteit en inlevingsvermogen in de klant die ons kan helpen dit verder te brengen.

Deze aanpak heeft ook gevolgen voor rollen, taken en verantwoordelijkheden dwars door onze organisatie heen. Ook aan dit bewustwordingsproces wordt van jou een stevige inbreng en bijdrage verwacht.

Wat ga je verder doen als Senior Adviseur Financiën?
Je werkt onder eindverantwoordelijkheid van de teammanager Financiën Planning & Control. Je bent op jouw vak-/aandachtsgebied belast met ontwikkeling, advisering, ondersteuning en uitvoering. Je kan worden ingezet op complexe opdrachten, bijvoorbeeld op het terrein van advisering of het leiden van /deelnemen aan projecten.

Je bent een stevige adviseur en een gesprekspartner met visie voor klanten, bestuur en management op het gebied van financieel beleid. Ook maak je probleemloos de vertaalslag naar je collega’s en de praktijk;

 • Proactief vertaal je complexe maatschappelijke en interne vraagstukken naar concrete en heldere financiële adviezen en beleid;
 • Je voert de administratie van meerdere organisaties en verzorgt daarbij financiële rapportages, budgetten, planningen, jaarrekeningen en begrotingen;
 • Je onderhoudt interne en externe contacten. Binnen het team lever je een actieve bijdrage aan het door ontwikkelen van het strategisch en tactisch financieel beleid en de dienstverlening aan de klanten.

Functie-eisen

Je hebt ervaring met verbeter- en verandertrajecten en een frisse/vernieuwende kijk op P&C-processen en –producten;

 • als geen ander weet je de doorontwikkeling binnen het team te verinnerlijken en creëer je draagvlak bij de diverse partners;
 • je hebt een ‘bestuurlijke antenne’ en inzicht in proces- en dienstverlening;
 • je bent in staat om projectmatig te sturen;
 • je hebt ervaring met digitalisering binnen P&C;
 • je beschikt aantoonbaar over HBO+ of academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van Accountancy, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of Bestuurskunde;
 • je hebt relevante werkervaring en beschikt over actuele kennis van gemeentefinanciën, financiële wet- en regelgeving en specifiek de toepassing van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) in de praktijk.


Competenties

 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Schriftelijke communicatie
 • Resultaatgerichtheid

Wij bieden

De functie van Senior Adviseur Financiën wordt voor een periode van 2 jaar ingevuld middels een dienstverband voor bepaalde tijd. Voor deze uitdagende functie bieden wij maximaal schaal 11 (€ 4.740 bij een 36-urige werkweek). Daarnaast kent de gemeente Venray een Individueel Keuze Budget van 16,3% waarmee je zelf bepaalt wat je wanneer wilt laten uitbetalen of inzetten voor fiscaal vriendelijke regelingen, een systeem van flexibele beloning, betaald ouderschapsverlof en ruime opleidingsmogelijkheden.

Informatie met betrekking tot het wervingsproces kan worden ingewonnen bij Frans Winkelmolen (Adviseur HRM – 06-22728372).

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Mark-Jan Katz, teammanager Financiën, Planning & Control (06-28995701).

Solliciteren op de functie van Senior Adviseur Financiën
Je sollicitatiebrief en CV kun je tot en met 12 november 2017 achter laten via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 21 november 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Accountancy, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Adviseur, Adviseren, Financieel Adviseur, Financieel Advies, Adviseur Finance, Gemeentefinanciën, Overheid, Gemeente

Bezoek www.venray.nl voor meer informatie over de vacature Senior Adviseur Financiën of solliciteer online op de vacature Senior Adviseur Financiën.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Gemeente Venray

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.