Treasury Analist / Cashmanager

Werkgever
Gemeente Amsterdam
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
53767 / 1

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Bestuur en Organisatie
Bestuur en Organisatie is een strategische, hoogwaardige, flexibele, professionele en resultaatgerichte organisatie, die zich in de advisering en ondersteuning primair richt op het college, de burgemeester, de raad, de gemeentesecretaris en het gemeentelijk management team. Bestuur en Organisatie heeft als belangrijke taak de verbinding tussen bestuur, de stad en de gemeentelijke organisatie te ondersteunen en waar mogelijk te verbeteren. Dit vraagt om tweerichtingsverkeer, waarbij de korte afstand naar het bestuur en andere partners binnen de gemeente essentieel is. Bestuur en Organisatie heeft zes directies en afdelingen.Functieomschrijving

Ben jij enthousiast en proactief en is jouw werkwijze te typeren als analytisch, zorgvuldig, probleemoplossend, slagvaardig en resultaatgericht? Dan is dit een mooie kans!


Treasury Analist / Cashmanager

Vaste baan, voor 32 tot 36 uur


Wat ga je doen als Treasury Analist/Cashmanager?
De Treasury Analist bij de Directie Middelen en Control is verantwoordelijk voor het dagelijks cashmanagement/ liquiditeitenbeheer van de gemeente Amsterdam. Daarnaast bied je ondersteuning aan het Treasury Team door het uitvoeren van analyses.

De belangrijkste taken van de Treasury Analist / Cashmanager zijn:
 • dagelijks uitvoeren van het cashmanagement inclusief aantrekken van kortlopende leningen;
 • beheer van de saldi op bankrekeningen en bijbehorende limieten;
 • beheren en optimaliseren van de bankrekeningstructuur en het treasury systeem (Aareon);
 • beheren en controleren van de aansluiting tussen het treasury systeem en het ERP systeem (JD Edwards);
 • opstellen en optimaliseren van treasury rapportages;
 • analyse van de diverse geldstromen van de gemeente Amsterdam;
 • opstellen en beheren kasstroomprognoses in samenwerking met en op basis van input van andere organisatieonderdelen;
 • onderhouden en versterken van de relatie met banken en geldmakerlaars op gebied van cashmanagement in samenwerking met de Treasurer.

Directie Middelen en Control
De Directie Middelen en Control (DMC) is verantwoordelijk voor de integrale vakinhoudelijke sturing op het gebied van financiën en control, deelnemingen en inkoop.
De directie voert de regie over gemeentebrede vraagstukken op deze terreinen en is primair verantwoordelijk voor kaderstelling en control én de eerste advisering aan bestuur en ambtelijke top.

Treasury, Risicomanagement en Deelnemingen
De afdeling Treasury, Risicomanagement en Deelnemingen (TRD) maakt deel uit van DMC. De Treasury Analist opereert binnen het team Treasury. Treasury is verantwoordelijk voor het functioneren van de financiering van de stad en legt hiervoor verantwoording af aan het gemeentebestuur en het College van Burgemeester en Wethouders. Amsterdam heeft een externe schuld van circa € 4,0 miljard en circa € 0,3 miljard aan leningen verstrekt. Een deel van de externe schuld wordt kort gefinancierd op dagbasis. Het betalingsverkeer van de gehele stad wordt centraal gestuurd en telt ruim 90 bankrekeningen.

Functie-eisen

Wij vragen
 • Een voltooide HBO of WO-opleiding, in een bedrijfseconomische of financiële richting;
 • Ervaring en kennis op het gebied van betalingsverkeer en/of cashmanagement is een pré;
 • Ervaring bij het opstellen van een kasstroomoverzicht en kasstroomprognose is een pré;
 • Relevante ICT kennis (ERP, bankingsystemen, Excel) is een pré;
 • Flexibiliteit om snel te kunnen schakelen tussen verschillende dossiers en werkvelden;
 • Een sterke teamspeler die goed communiceert en oog heeft voor details.

Competenties
 • Proactief;
 • Analytisch;
 • Zorgvuldig;
 • Probleemoplossend;
 • Slagvaardig;
 • Resultaatgericht.

Wij bieden

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring is de functie ingeschaald in salarisschaal 10 of 11. Het salaris bedraagt minimaal € 2.753,- en maximaal € 4.787,- bruto per maand op basis van 36 uren per week.
 • Een vast dienstverband volgt, nadat een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef (1 jaar) succesvol is doorlopen.
 • De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en per 1 januari 2017 het Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt.

Neem voor meer informatie over de functie of procedure contact op met Johan Moojen, Treasurer, via 06 2283 6895.

Solliciteren op de functie van Treasury Analist/Cashmanager
Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 24 december 2017 onder vermelding van Treasury Analist / Cashmanager – 17120049 via onze sollicitatiepaginadoor te klikken op de solliciteerbutton.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Finance, Financieel, Cashmanager, Cashmanagement, Liquiditeitenbeheer, Analist, Treasury Analist, Overheid, Gemeente, Gemeente Amsterdam, HBO, WO

Bezoek www.amsterdam.nl voor meer informatie over de vacature Treasury Analist / Cashmanager of solliciteer online op de vacature Treasury Analist / Cashmanager.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Gemeente Amsterdam

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.