Strategisch Financieel Adviseur

Werkgever
Gemeente Amsterdam
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
53648 / 1

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Bestuur en Organisatie
Bestuur en Organisatie is een strategische, hoogwaardige, flexibele, professionele en resultaatgerichte organisatie, die zich in de advisering en ondersteuning primair richt op het college, de burgemeester, de raad, de gemeentesecretaris en het gemeentelijk management team. Bestuur en Organisatie heeft als belangrijke taak de verbinding tussen bestuur, de stad en de gemeentelijke organisatie te ondersteunen en waar mogelijk te verbeteren. Dit vraagt om tweerichtingsverkeer, waarbij de korte afstand naar het bestuur en andere partners binnen de gemeente essentieel is. Bestuur en Organisatie heeft zes directies en afdelingen.

Directie Middelen en Control
De Directie Middelen en Control (DMC) is verantwoordelijk voor de integrale vakinhoudelijke sturing op het gebied van financiën en control, deelnemingen en inkoop. De directie voert de regie over gemeentebrede vraagstukken op deze terreinen en is primair verantwoordelijk voor kaderstelling en control én de eerste advisering aan bestuur en ambtelijke top.

Financieel Beleid en Planning & Control
De afdeling Financieel Beleid en Planning & Control is met circa 20 medewerkers verantwoordelijk voor de Planning en Control cyclus in de gemeente Amsterdam. Daarnaast vertaalt deze afdeling financiële regelgeving naar strategische financieel beleid voor de Amsterdamse situatie.

Functieomschrijving

Heb jij aantoonbare kennis van (gemeente) financiën en houd je van projectmatig werken? Reageer dan op deze vacature!

 

Gemeente Amsterdam heeft een vacature voor een

 

Strategisch Financieel Adviseur


Vaste baan, voor 36 uur
Vacaturenummer: 17090068

De functie
Amsterdam zoekt mensen die zich betrokken voelen bij de stad. Een stad met vele mogelijkheden, ook binnen de organisatie. De dynamiek van Amsterdam vraagt ambtenaren met een overeenkomstige stijl; professionals met initiatief en ambitie die werken aan wat goed is voor bewoners, bezoekers en bedrijven. In deze uitdagende functie ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de vorm en inhoud van de voor- en najaarsnota, de begroting en het jaarverslag. Je adviseert de directie Middelen en Control (DMC), het gemeentelijk managementteam en het college van B&W.

In de functie geef je binnen de gestelde kaders (mede) vorm aan de planning en control producten van de gemeente Amsterdam (begroting 6 miljard). Je coördineert bijvoorbeeld de totstandkoming van (onderdelen van) de voorjaarsnota of beoordeelt de door de gemeentelijke organisatieonderdelen (o.a. 36 resultaatverantwoordelijke eenheden en 7 stadsdelen) aangeleverde bijdragen aan het jaarverslag. Je bouwt en onderhoudt hierbij contacten, zowel met het bestuur als met de directies en de financiële collega's bij de verschillende organisatieonderdelen. Daarnaast adviseer je de directie van DMC, het gemeentelijk managementteam en het college van B&W (gevraagd en ongevraagd) over de bestuurlijke en financiële aspecten van de P&C cyclus. Tot slot doe je verbetervoorstellen ten aanzien van het proces en de inhoud van de gemeentelijke P&C producten, door je deskundigheid om te zetten in gedragen adviezen.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld bestuurskunde, (openbare) financiën, economie, politicologie of vergelijkbaar;
 • Ook heb je een aantal jaren werkervaring op strategisch (financieel) niveau, aantoonbare kennis van (gemeente) financiën en houd je van projectmatig werken;
 • Je bent dus resultaatgericht, kan goed met deadlines overweg en beschikt daarnaast over een vlotte pen. Onverwachtse uitdagingen ga je niet uit de weg, zoals op korte termijn de wethouder bijpraten over een voor jou nieuw onderwerp of een presentatie geven.


Competenties

 • Omgevingsbewustzijn;
 • Samenwerken;
 • Inventiviteit;
 • Visie;
 • Analytisch vermogen;
 • Resultaatgerichtheid;
 • Overtuigingskracht.

Wij bieden

 • Een uitdagende en dynamische werkplek in de mooiste stad van Nederland;
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring is het salaris gebaseerd op salarisschaal 12; maximaal € 5.384, dan wel salarisschaal 13: maximaal € 5.837 bruto per maand (salarisschaal 13) op basis van 36 uren per week.
 • Een vast dienstverband volgt, nadat een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef (1 jaar) succesvol is doorlopen;
 • De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en per 1 januari 2017 het Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt.

Neem voor meer informatie over de functie of procedure contact op met Ahmed Amhaini (afdelingsmanager), tel. 06-30.07.86.04.

Solliciteren op de functie van Strategisch Financieel Adviseur
Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 27 september 2017 onder vermelding van Strategisch Financieel Adviseur – 17090068 via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Bestuurskunde, Finance, Financieel, Financiën, Openbare Financiën, Economie, Politicologie, Adviseur, Overheid, Gemeente

Bezoek www.amsterdam.nl voor meer informatie over de vacature Strategisch Financieel Adviseur of solliciteer online op de vacature Strategisch Financieel Adviseur.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Gemeente Amsterdam

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.