Projectcontroller Gebiedsontwikkeling

Werkgever
Gemeente Amsterdam
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
53515 / 1

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Het cluster Ruimte en Economie staat voor het creëren van de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om Amsterdam tot een sterke metropool uit te laten groeien. Dit doet het cluster vanuit opgaven in de ruimtelijke economische sector van zowel het college als ook de bestuurscommissies van de stadsdelen en met en voor de huidige en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Zo is en blijft de stad goed bereikbaar, is Amsterdam duurzaam en biedt het alle mogelijkheden voor goede leefmilieus en optimale ontwikkeling van de economie. Het cluster gaat voor ontkokering en het verhogen van de handelingssnelheid. Belangrijk is dat er aandacht is voor alle schaalniveaus, van portiek tot de gehele metropool. Het cluster bevat ook een afdeling informatievoorziening. Die zorgt ervoor dat de informatievoorziening en het informatiebeheer zo zijn ingericht, dat het zo goed mogelijk bijdraagt aan de doelstellingen van het cluster en van de gemeente Amsterdam. Het Cluster Ruimte en Economie omvat 13 afdelingen met een grote diversiteit aan onderwerpen.

De gebiedsontwikkeling bij Grond & Ontwikkeling is ondergebracht bij de afdeling Gebiedsontwikkeling en Transformatie. De gebiedsmanagers van deze afdeling zijn opdrachtgever voor een cluster van projecten. De inzet van de projectcontroller sluit zoveel mogelijk aan op deze structuur.

De kerntaak van de afdeling Fondsen en Financiën is door middel van advies, rapportages, onderzoek en instrumentontwikkeling een bijdrage te leveren aan goede financiële inzichten in, en sturing van, de activiteiten van het organisatieonderdeel G&O en het beheer van de ruimtelijke Fondsen onder beheer van G&O.

De afdeling is verantwoordelijk voor de naleving van de stedelijke kaders in het kader van de grondproductie en voor een goede sturing en verantwoording in het kader van de P&C producten. De afdeling bestaat uit ca. 13 fte. Op dit moment zijn er 3 projectcontrollers voor de gebiedsontwikkelingsprojecten van G&O. Vanwege de groei in de grondproductie is er een vacature voor een extra projectcontroller.

Functieomschrijving

Gemeente Amsterdam heeft een vacature voor een


Projectcontroller Gebiedsontwikkeling


vaste baan, voor 36 uur per week
Vacaturenummer: 17010248

De functie
De projectcontroller gebiedsontwikkeling is in dienst van het organisatieonderdeel Grond en Ontwikkeling (G&O) en voert de control uit bij de projecten in de gebiedsontwikkeling. Hierbij kan gedacht worden aan projecten als bijvoorbeeld IJ-burg, Houthavens, Buiksloterham en het NDSM terrein. De projectcontroller functioneert zowel voor de Fondsbeheerder (beheerder van het Vereveningsfonds waarin de resultaten van de grondexploitatiebegrotingen worden verevend) als voor de gebiedsmanagers (opdrachtgevers van de projecten). Organisatorisch valt de projectcontroller onder het afdelingshoofd Fondsen en Financiën.

Vanuit control-oogpunt vervult de projectcontroller voor de gebiedsontwikkelingsprojecten ook een deel van de taken van de Businesscontroller van het organisatieonderdeel G&O. Hiertoe vindt regelmatige afstemming met de business controller plaats. Vanuit de projecten zijn de taken van de projectcontroller:
 • Sparringpartner van de gebiedsmanager op het punt van de control issues;
 • Toezien en zorgdragen voor Planning & Control (P&C) producten, managementinformatie en administratieve organisatie;
 • Inbrengen van expertise over de kaders en financiële spelregels in het project;
 • Zorgdragen voor tijdige signalering en bestuurlijke besluitvorming over financiële vraagstukken (o.a. financiële paragraaf B&W flappen)'.

Vanuit de afdeling fondsbeheer zijn de taken van de projectcontroller:
 • Eerste aanspreekpunt voor P&C producten (t.b.v. consolidatie) en risicomanagement;
 • Zorgdragen voor de inbreng van (de kennis van) de stedelijke kaders in de projecten;
 • Signaleren van (financiële) control-issues en agenderen, adviseren en toetsen bij nieuwe plannen en planherzieningen.

Functie-eisen

 • Een afgeronde universitaire opleiding op gebied van economie, bestuurskunde, bedrijfskunde of een aantoonbare vergelijkbare opleiding, met relevante werkervaring en opgedaan kennisniveau;
 • Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en goed cijfermatig inzicht;
 • Ervaring met grondexploitaties, projectcontrol en risicomanagement;
 • Abstracte vraagstukken kunnen vertalen naar hanteerbare en herkenbare eenheden voor uiteenlopende doelgroepen (bestuurlijk en ambtelijk);
 • Uitstekende mondelinge - en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden gericht op verschillende doelgroepen en passend op de aanwezige bestuurlijke verhoudingen.

Competenties
 • Initiatiefrijk;
 • Samenwerkingsgericht;
 • Resultaatgericht;
 • Gestructureerd kunnen werken;
 • Prioriteiten kunnen stellen.

Wij bieden

 • Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.837 bruto per maand (salarisschaal 13) op basis van 36 uur per week. Een vast dienstverband volgt, nadat een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef (1 jaar) succesvol is doorlopen.
 • De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantietoeslag, opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering, een levensloopbijdrage, een eindejaarsuitkering en de mogelijkheid arbeidsvoorwaarden uit te wisselen via het cafetariamodel
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Olthof, adjunct directeur Fondsen en Financiën (06 22217484; j.olthof@amsterdam.nl).

Sollicitaties
Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 28 juni 2017 via onze sollicitatiepagina onder vermelding van Projectcontroller Gebiedsontwikkeling- 17010248 door te klikken op de Solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Projectcontroller, Projectcontrol, Risicomanagement, Finance, Financieel, Overheid, Gemeente

Bezoek www.amsterdam.nl voor meer informatie over de vacature Projectcontroller Gebiedsontwikkeling of solliciteer online op de vacature Projectcontroller Gebiedsontwikkeling.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Gemeente Amsterdam

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.