Senior Business Controller

Werkgever
Eigen Haard
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland
Niche
Financieel
Branche
Bouw
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Over Eigen Haard Een grote corporatie met slagkracht en een menselijk klimaat, dat is Eigen Haard. Een organisatie waarbinnen ruimte is voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Waar we elke dag met veel plezier ons werk doen en waar we mét en op elkaar kunnen bouwen. Kijk jij verder dan winst op korte termijn? Ben je ondernemend en denk je in oplossingen? Als je je daarnaast kunt inleven in onze klanten zonder het belang van de organisatie uit het oog te verliezen, dan zou Eigen Haard wel eens de werkgever kunnen zijn die bij jou past!

Functieomschrijving

Eigen Haard in Amsterdam heeft een vacature:Senior Business ControllerDe afdeling Business en Project Control
De afdeling Business en Project Control (BC/PC) is verantwoordelijk voor het opzetten van (toetsings-)kaders voor en het borgen van financieel beleid, het uitvoeren van financiële analyses en controles, het samenstellen van de financiële rapportages en het adviseren van bestuur, directie en management bij o.a. investeringsbesluiten, kostenbeheersing en risicomanagement. Daarbij vindt intensieve afstemming en samenwerking plaats met andere afdelingen/disciplines als ook externe partijen (financiële dienstverleners, toezichthouders e.d.) gericht op het afstemmen van financiële zaken en verkrijgen van acceptatie voor (verantwoordings)rapportages e.d.

Functieomschrijving Senior Business Controller
Momenteel zoeken wij een tweede senior business controller voor de afdeling Business en Project Control. Als (senior) business controller ben een je een ware 'spin in het web' en richt je je op het financieel control van Eigen Haard en de bedrijfsonderdelen. Je zorgt voor het samenstellen van de financiële rapportages en het opstellen van financieel risicomanagement, waarover je directie en bestuur op corporatieniveau adviseert. Daarnaast voer je diverse bedrijfseconomische analyses uit en lever je een bijdrage aan het opzetten van financiële toetsingskaders.

Je rol is met name adviserend, maar je invloed op de uiteindelijke beslissingen is groot. Als je de juiste initiatieven toont, krijg je in deze functie de kans om je te ontplooien en om een grote bijdrage te leveren aan het financieel beleid van Eigen Haard. Deze functie is meer dan cijfers alleen. Je treedt op als verbindende factor tussen verschillende stakeholders, dus 'people skills' zijn zeer belangrijk. Deze zet je in om collega's mee te krijgen in veranderingen die ons worden voorgeschreven door veranderende wetgeving en andere ontwikkelingen.

Je begeleidt en coacht junior business controllers, medewerkers Accounting en medewerkers van het Shared Service Center op vakinhoudelijk vlak en bedient één of meerdere divisies binnen de organisatie. Je bent een hand-on business controller die, naast je beleidsmatige taken, ook operationeel veel werk verzet. Binnen de afdeling heerst een open cultuur en helpen collega's elkaar waar nodig.

Functie-eisen

 • Het operationeel aansturen van de controllers m.b.t. P&c cyclus;
 • Het actief onderhouden van relaties met de verschillende financiële en niet-financiële medewerkers;
 • Het initiëren en realiseren van verbetertrajecten;
 • Het stimuleren en enthousiasmeren van collega's m.b.t. Kwaliteitsverbetering;
 • Het creëren van nieuwe inzichten en het delen hiervan met de organisatie. Op deze manier ondersteun je besluitvorming en verbeter je planning- en controlprocessen;
 • Het verbinden van afdelingen met elkaar om tot de beste operationele en financiële resultaten te komen;
 • Het opstellen van kaders voor het uitvoeren van werkzaamheden binnen pc/bc;
 • Het ontwikkelen van financiële toetsingskaders;
 • Het terugbrengen van complexe vraagstukken tot de essentie.


Als Senior Business Controller voldoe je aan het volgende profiel
Om voor deze functie in aanmerking te komen, herken je je volledig in de volgende functie-eisen en competenties:

 • HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in (bedrijfs)economische richting;
 • Minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring op het gebied van business control;
 • Bedrijfseconomische kennis specifiek op het gebied van p&c;
 • Kennis van externe verslagleggingregels, fiscale wetgeving en overige relevante regelgeving;
 • Kennis van projectmatig werken en kwaliteitszorg;
 • Kennis van de werking van het woningcorporatiestelsel is een pre, affiniteit met de branche en onze doelgroep (huurders met een kleine beurs) een eis;
 • Ervaring met specifieke processen, systemen, procedures en werkwijze van financieel control.


Competenties:

 • Adviseren: Overweegt feiten en alternatieven; brengt gevraagd en ongevraagd onderbouwde, rationele, haalbare, volledige en objectieve adviezen uit.
 • Analytisch vermogen: Herkent in complexe materie relevante informatie en legt oorzaak/gevolg-relaties of als/dan-verbanden.
 • Beïnvloeden: Oefent invloed uit op anderen door het gebruik van directe en indirecte strategieën.
 • Ontwikkelingsgerichtheid: Stimuleert en concretiseert de professionele en persoonlijke ontwikkeling van zichzelf of anderen.
 • Organisatie-inzicht en –bewustzijn: Herkent, begrijpt en doorziet de samenhang en verhoudingen binnen een organisatie en houdt daar rekening mee.
 • Vakkennis en –kunde: Beschikt over kennis en vaardigheden op het eigen vakgebied.
 • Verder beschik je over conceptueel denkvermogen, denk je in mogelijkheden en beschik je over initiatief om zaken bespreekbaar te maken.

Wij bieden

 • Deze functie is ingeschaald in functieschaal K van de cao Woondiensten (€3.724 - €5.034 op basis van een 36-urige werkweek)
 • De mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden tegen elkaar te ruilen (cafetariaregeling);
 • Een NS Businesscard als je per trein reist en minimaal vier dagen werkt;
 • Een standaard reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer met een maximale vergoeding van €200 per maand)
 • De beschikking over een poolauto, bedrijfsfiets of elektrische scooter voor reizen onder werktijd;
 • Een eigen fitnessruimte en een bedrijfsfysiotherapeut. Want Eigen Haard hecht veel waarde aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers.


Graag ontvangen wij jouw sollicitatie via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton.
Voor inhoudelijke vragen neem je contact op met Harun Kedilioglu, Directeur Finance & Control a.i. via tel. 020-6801801.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Susan Saracino, Adviseur Werving & Selectie via tel. 020-6801137 of Hanneke Lichtenbelt, medewerker HR, via tel. 020-6801788.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!Trefwoorden: Vacature Business Controller Amsterdam, Vacature Business Controller Noord-Holland, Controlling

Bezoek www.eigenhaard.nl voor meer informatie over de vacature Senior Business Controller of solliciteer online op de vacature Senior Business Controller.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Eigen Haard

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.