Junior Fiscalist

Werkgever
de Volksbank
Plaats
Utrecht
Regio
Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

De Volksbank gaat met de merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Functieomschrijving

Wil jij als junior starten in een all round fiscale omgeving en waarbij je zowel bij de ontwikkeling van financiële producten als ook de fiscale positievandebankwordt betrokken?

 

De Volksbank heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een

 

Junior Fiscalist


Over de functie van Junior Fiscalist
In deze veelzijdige functie ligt jouw focus op de betaal- en (fiscale) spaarproducten van de merken van de Volksbank en geef je mede fiscale ondersteuning op het gebied van onze beleggingsfondsen. Je adviseert op het gebied van productontwikkeling, review en marketing. Doordat we werken aan innovatieve producten en diensten moet je in staat zijn om out-of-the box te denken en het leuk vinden om agile te werken. Daarnaast houd je je bezig met de fiscaliteit ten aanzien van de eigen positie van de Volksbank op het gebied van de vennootschapsbelasting en omzetbelasting.
Je werkt in projectteams nauw samen met collega’s buiten het team Fiscale Zaken, zoals productmanagers, marketeers, de afdeling finance en de andere riskafdelingen, zoals compliance. We zijn op zoek naar een fiscalist met een brede blik die naast zijn aandachtsgebieden, de bereidheid heeft om zich verder te ontwikkelen op de andere aandachtsgebieden van het team.

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor

  • advisering op het gebied van de betaal- en (fiscale) spaarproducten
  • ondersteuning in de advisering op het gebied van onze beleggingsfondsen
  • advisering ten aanzien van de eigen positie van de Volksbank op het gebied van de vennootschapsbelasting en omzetbelasting.
  • het proactief signaleren en implementeren van fiscale wet- en regelgeving op deze rechtsgebieden
  • het ondersteunen van het team Fiscale Zaken op de andere aandachtsgebieden


Het team
Als junior fiscalist maak je deel uit van het team Fiscale Zaken. Dit team bestaat uit 8 fiscalisten die alle onderdelen van de Volksbank adviseert en ondersteunt. Zij werken mee aan de ontwikkeling van de producten en diensten voor de klanten van de merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen op het gebied van betalen, (fiscaal) sparen, hypotheken, beleggen en verzekeren. Zij zorgen voor de fiscale kennisoverdracht binnen de Volksbank, de implementatie van wet- en regelgeving en ondersteunen bij onderzoeken van de Belastingdienst en toezichthouders. Daarnaast houden zij zich bezig met de fiscale aspecten die betrekking hebben op de eigen positie van de Volksbank alsmede de gegevensaanlevering aan de Belastingdienst. Binnen het team staat vaktechnische kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel.

Over de afdeling
De afdeling Juridische & Fiscale Zaken heeft een hoog ambitieniveau en werkt voor alle onderdelen van de Volksbank. Er wordt naar gestreefd zaken zoveel mogelijk zelf te behandelen. De afdeling is goed vertegenwoordigd in externe expertisegroepen van de Nederlandse Vereniging van Banken. Professionele en persoonlijke groei wordt gestimuleerd met ruime mogelijkheden om zowel intern als extern opleidingen en cursussen te volgen. Juridische & Fiscale Zaken bestaat uit 4 teams: Retail, Finance & Litigation, Corporate Affairs en Fiscale Zaken. Op het hoofdkantoor in Utrecht werken circa 45 juristen en fiscalisten.

Functie-eisen

  • Een afgeronde universitaire opleiding fiscaal recht of fiscale economie
  • 0-2 jaar werkervaring, bij voorkeur binnen een financiële instelling
  • Kennis van de relevante fiscale wetgeving en de toepassing daarvan


Competenties
Wij zijn op zoek naar iemand met een kritische houding die meedenkt en niet bang is om zijn/haar mening te geven. Je bent goed op de hoogte van de fiscale wetgeving van jouw aandachtsgebied en kunt dit op eenvoudige wijze te vertalen naar de producten en diensten van de Volksbank. In de samenwerking ben je klantgericht, betrokken en neem je je verantwoordelijkheid. Ook kan je out-of-the box te denken, ben je flexibel en bezit je goede presentatie skills.

Wij bieden

De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling.
Herken jij jezelf in bovengeschetst profiel en wil je solliciteren naar deze functie? Laat dan je motivatie en CV achter op onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Finance, Financieel, Financiële, Fiscaal, Fiscalist, Adviseur, Advisor, Consultant, Consultancy, De Volksbank, Utrecht, Fiscaal recht, Fiscale Economie

Bezoek www.devolksbank.nl voor meer informatie over de vacature Junior Fiscalist of solliciteer online op de vacature Junior Fiscalist.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.