Plant Controller

Werkgever
Daelmans Banket B.V.
Plaats
Nieuwkuijk
Regio
Noord-Brabant
Niche
Financieel
Branche
Handel
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Daelmans Banket is een internationaal familiebedrijf dat jaarlijks over de gehele wereld voor één miljard genietmomenten per jaar zorgt. Op drie locaties produceren wij overheerlijke koek en banket voor tientallen nationale en internationale private labels. Vanuit ons hoofdkantoor in Nieuwkuijk en onze kantoren in de UK en USA werken wij intensief samen met vrijwel alle grote retailers en Out of Home organisaties. Onze producten worden verkocht door vrijwel alle supermarkten in Nederland als private label of onder het Daelmans label. Daarnaast exporteren wij naar een 30 tal landen over de gehele wereld. Wij spelen in diverse markt- en productsegmenten een toonaangevende rol.

Functieomschrijving

Daelmans Banket heeft voor haar locatie in Nieuwkijk een vacature voor een gedreven, ondernemende en ambitieuze:

 

Plant Controller

Fulltime, 36 uurBinnen een dynamisch finance & control team van vijf collega’s werk je feitelijk als plant controller voor de drie productie locaties van Daelmans. Je rapporteert hiërarchisch aan de Controller en ziet de Plantmanagers en de Operations Manager als ‘interne klanten’. Jouw directe collega’s houden zich bezig met de administratie van vier bedrijven en de planning & control cyclus binnen Daelmans. Het volledige finance team wordt aangestuurd door de Finance Manager. Beide leidinggevenden zijn zeer ervaren finance professionals die garant staan voor een werkomgeving waarin je jezelf vaktechnisch en persoonlijk verder kunt ontwikkelen en ontplooien.

Doel van de functie:
Het voornaamste doel van deze functie is het operations / plant management ondersteunen bij het nemen van optimale operationele, tactische en strategische beslissingen. Je bent daartoe gebrand op het kritisch volgen van de fabrieksprestaties- en opvolging van afspraken van de organisatie. Ook breng je KPI’s en trends in kaart per productielocatie, productielijn, productgroep of combinaties daarvan. Dit doe je onder meer door periode rapportages (vier wekelijks) en weekrapportages.

Hoe ga je dit bereiken?

 • Je speelt een cruciale rol in het plantmanagement: je draagt namelijk significant bij aan het realiseren van de productie plannen, het signaleren van verbetermogelijkheden en het implementeren daarvan.
 • Je deelt jouw inzichten met de Plantmanagers en de Controller. Daarnaast ben je primair verantwoordelijk voor de kostprijscalculaties. Als Plant Controller ben je tot slot de aangewezen persoon om mee te bouwen aan business cases voor nieuwe producten en/of investeringen. Een zeer afwisselende rol dus !


Je zult in deze functie waardering krijgen als je jezelf kunt opstellen als kritische sparringpartner. Jouw analyses snijden hout en daar mag je dan ook voor gaan stáán. Idealiter ben je toe aan de tweede stap in je carrière.

Wat ga je doen als Plant Controller?

 • Opstellen van diverse rapportages en analyses (week/periode).
 • Ondersteuning van de Operations Manager en Plantmanagers door het maken van financiële analyses.
 • Eerste aanspreekpunt voor de organisatie als het gaat om kostprijscalculaties.
 • Zorgdragen voor een sluitende voorraadadministratie.
 • Proactief in het signaleren van procesverbeteringen en efficiencyverbeteringen en deze verbeteringen ook doorvoeren.
 • Ad hoc werkzaamheden ter assistentie van de Controller, denk hierbij aan extra analyse met betrekking tot productielocatie vraagstukken of projecten welke onderhanden zijn.
 • Als echte teamspeler ondersteun je ook bij administratieve werkzaamheden op de eigen afdeling en bij wat grotere periodieke activiteiten in het finance team zoals de jaarafsluitingen, de accountantscontrole en budgetten.

Functie-eisen

 • Je beschikt minimaal over een HBO diploma, liefst in een bedrijfseconomische richting.
 • Je neemt minimaal 3-5 jaar werkervaring mee als finance professional, waarbij je idealiter uitgebreid hebt kennis gemaakt met zowel controlling als accounting werkzaamheden.
 • Je hebt affiniteit en liever nog ervaring met controlling binnen een productie- organisatie.
 • Je weet makkelijk de weg in geautomatiseerde systemen en bent ervaren met Excel.
 • Je beschikt over sense of business, snapt een productieomgeving, je floreert in een dynamische en klantgerichte organisatie.
 • Je bent een zelfverzekerde gesprekspartner voor de Operations Manager en Plantmanagers waarbij je de vertaalslag van de vloer naar cijfers kunt maken en andersom.

Wij bieden

Daelmans biedt een interessante en dynamische werkkring waarin je volop de mogelijkheid krijgt jezelf verder te ontwikkelen. Omdat Daelmans gelooft in de ontwikkeling van zijn werknemers investeert zij ook in haar medewerkers. Daelmans is een internationaal groeiend familiebedrijf in een cultuur die zich laat kenmerken door de waarden oer-Hollands, creatief, ambitieus, gedreven en authentiek. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie.Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina door te klikken op de Solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!Trefwoorden: Controller, Controlling, Finance, Financieel, Bedrijfseconomie, Financiële

Bezoek www.daelmansbanket.com voor meer informatie over de vacature Plant Controller of solliciteer online op de vacature Plant Controller.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.