Adviseur Projectbeheersing in een IPM team

Werkgever
Balance B.V.
Plaats
Zwolle
Regio
Overijssel
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Freelance
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
-

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

Waar grote, complexe projecten gerealiseerd worden, brengt Balance kennis in praktijk. Al meer dan 20 jaar. Onze ruim 350 consultants en specialisten analyseren, adviseren, managen, implementeren of voeren uit. Vanuit het Balance netwerk werken financiële, juridische, technische en projectmanagement experts samen onder één dak. Blikvelden worden zo breder. En onze dienstverlening krachtiger. De persoon achter de consultant beschouwen wij als het meest cruciaal voor het managen van succes. Want kennis moet ‘klikken’. Bekijk www.balance.nl voor meer informatie.

Functieomschrijving

Wil jij een bijdrage leveren aan de realisatie van het investeringsproject N340/N48 en N377 van de provincie Overijssel?

 

Balance heeft een vacature voor een

 

Adviseur Projectbeheersing in een IPM team


De provincie Overijssel wil de doorstroming op de provinciale wegen N340, N48 en N377 veiliger maken en de leefbaarheid verbeteren. Deze wegen zijn belangrijke transportassen in het Vechtdal. Het project bevindt zich nu in de contractvoorbereidingsfase. In 2018 wordt het hoofdcontract aanbesteed en in de periode 2019-2023 volgt de realisatie. Dit omvangrijke en complexe project heeft veel impact in de omgeving en staat vanzelfsprekend onder de politieke aandacht.

Over de functie
In de projectorganisatie zijn verschillende taken en rollen belegd volgens het IPM-model. De adviseur projectbeheersing voert diverse uitvoerende en analytische taken uit op het gebied van financiën, interne kwaliteitsborging, scope en sturings- en verantwoordingsinformatie onder verantwoordelijkheid en dagelijkse aansturing van de manager projectbeheersing. De taken zijn er ten eerste op gericht om de reeds beschikbare informatie over het project te ontsluiten, op waarde te schatten en te ordenen. Ten tweede om kritische processen in kaart te brengen en te verbeteren, waarbij continu de verbinding wordt gelegd met de provinciale organisatie. Tot slot wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan interne audits en het opstellen van sturings- en verantwoordingsdocumenten.

Werkzaamheden t.a.v. financiën:

 • opstellen van projectbegrotingen o.b.v. gemaakte kosten, verplichtingen, verwerken mee/tegenvallers en voortschrijdend inzicht;
 • opstellen van financiële rapportages, analyses en overzichten;
 • het voeren van budgetgesprekken;
 • het tijdig signaleren van afwijkingen en bijsturingsmogelijkheden;
 • aanspreekpunt voor financiële medewerkers in de staande organisatie bij vragen of facturen, correctieboekingen e.d. in de administratie in SAP;
 • ramen van directe en indirecte (vertraging) gevolgkosten in risicodossier en legt relaties met de planning;
 • leveren van een bijdragen aan het VTW-proces en termijnbetalingen van de opdrachtnemer.


Werkzaamheden t.a.v. interne kwaliteitsborging:

 • opstellen van toetsplan en vastlegging van audits;
 • vastleggen van kritische processen en stelt waar nodig verbeteringen voor;
 • vastleggen van documenten en monitoren op juistheid en volledigheid;
 • ondersteunen van manager projectbeheersing bij het opstellen van rapportages, beleidsstukken, etc.;
 • onderhouden van scope-overzicht;
 • vervangen van projectondersteuner bij afwezigheid.

Functie-eisen

 • HBO-opleiding met financiële c.q. economische component;
 • aantoonbare ervaring op het gebied van financiën en interne kwaliteitsborging op investeringsprojecten bij een overheidsinstantie;
 • aantoonbare kennis van de basis principes van een SSK-raming en het werken in een integrale project organisatie;
 • aantoonbare ervaring met het opzetten en onderhouden van een projectadministratie in het financiële systeem ( hier wordt gebruikt SAP) en goede beheersing van Excel;
 • ervaring met leanmanagement.

Wij bieden

Een opdracht voor 28 uur per week voor een jaar. Starten op 15 september. Gezien de tariefstelling hebben wij een voorkeur voor iemand die bij ons in dienst wil treden. Dit heeft er ook mee te maken dat wij veelvuldig vergelijkbare opdrachten bij andere ambtelijke opdrachtgevers binnenkrijgen. Uiteraard staat het zzp'ers ook vrij om op deze functie te solliciteren!
In ieder geval betekent werken bij Balance voor iedereen dat je wordt opgenomen in een groot netwerk van professionals die houden van afwisseling. Ambitie wordt gewaardeerd, initiatief beloond. Met opleidingen, expertbijeenkomsten en persoonlijke ontwikkeltrajecten. En vanzelfsprekend met goede arbeidsvoorwaarden.

Neem voor meer informatie contact op met Tamar van Beek, business manager bij Balance via telefoonnummer 020-6763993 of 06-10429322.

Solliciteren op de functie van Adviseur Projectbeheersing
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Advies, Adviseur, Adviseren, Finance, Financieel, Financiële, Project, Projectbegroting, Overheid, provincie Overijssel

Bezoek www.balance.nl voor meer informatie over de vacature Adviseur Projectbeheersing in een IPM team of solliciteer online op de vacature Adviseur Projectbeheersing in een IPM team.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

Balance B.V.

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.