Audit & Risk Specialist

Werkgever
AVEBE via YER
Plaats
Veendam
Regio
Groningen
Niche
Financieel
Branche
Handel, Industrie, Overig
Dienstverband
Detachering
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
7732500

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn

Bedrijfsomschrijving

De coöperatie Avebe U.A. is een wereldwijd opererende onderneming die producten levert op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor toepassingen in voeding, diervoeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Veendam.

Avebe heeft drie productielocaties in Nederland. Twee locaties bevinden zich in de provincie Groningen (Foxhol en Ter Apelkanaal) en de derde locatie is de aardappelmeelfabriek te Gasselternijveen in de provincie Drenthe. Daarnaast bezit de coöperatie productielocaties in Duitsland (Dallmin en Lüchow) en in Zweden (Malmö). Avebe heeft een internationaal verkoop- en distributienetwerk met vestigingen in Europa, Midden-Oosten en Zuidoost-Azië.

Avebe telt 1.350 medewerkers, van wie 950 zich bezighouden met ‘Operations’: de productie van zetmeel, eiwitten en vezels.

Functieomschrijving

Vanwege uitbreiding van de afdeling Auditing & Systems is Avebe op zoek naar een Audit & Risk Specialist.

Afdeling Auditing & Systems richt zich op compliance gerichte interne audits, variërend van ISO 9001 vereisten tot aan de voor Avebe relevante milieu- en (voedsel)veiligheidsnormen. De afdeling zit in een transitiefase waarbij op termijn ook operationele (proces) audits worden geïntegreerd, welke meer zijn gericht op het verhogen van efficiency en effectiviteit van de bedrijfsprocessen.

De afdeling houdt zich tevens bezig met het operationeel beheer van het Avebe risicomanagement systeem. De afdeling vervult hiertoe het technisch beheer van het door Avebe ingerichte risicomanagement systeem en de aanjaagrol voor het (periodiek) inbrengen van de relevante risico’s door de organisatie als ook de daaraan te koppelen mitigerende beheersmaatregelen.

Avebe zoekt een Audit & Risk Specialist voor twee kerntaken; je bent beheerder van het Avebe risicomanagement systeem en treedt op als internal auditor. Avebe maakt gebruik van de applicatie ARIS Risk & Compliance Manager (ARCM). In deze applicatie zijn alle processen van Avebe opgenomen en worden per locatie en afdeling de risico’s gedefinieerd, gewogen en de beheersmaatregelen bepaald en bewaakt. De Audit & Risk Specialist is verantwoordelijk voor het bewaken, aanjagen en auditen van dit proces.

De Audit & Risk Specialist:

 • Is aanjager en (technisch) beheerder van het Avebe risicomanagement systeem
 • Adviseert de organisatie op het gebied van risico identificering en inrichting van het risicomanagement systeem
 • Is in staat om op organisatie breed niveau te communiceren en te beïnvloeden
 • Vertegenwoordigt Avebe in netwerken op het vakgebied op zowel tactisch als strategisch niveau
 • Treedt op als internal auditor en audit teamleider
 • Coördineert en bereidt de interne audits voor en draagt zorg voor de audit planning
 • Stelt optimalisatiemaatregelen voor binnen bedrijfsprocessen door theoretische kennis te combineren met een organisatie breed inzicht in processen en procedures.

Functie-eisen

 • Een afgeronde WO-opleiding richting accountancy of controlling
 • Circa 6 jaar relevante werkervaring; eerst vanuit de accountancy en vervolgens als controller in het bedrijfsleven
 • Relevante werkervaring op het gebied van risicomanagement
 • Een verregaand inzicht in relevante organisatieonderdelen en bedrijfsprocessen
 • Je kunt goed luisteren en doorvragen vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid
 • Je durft initiatief te nemen binnen de audit teams en naar de afdelingen, waarbij je fungeert als teamleider en -coach
 • Je bent in staat om je onafhankelijk op te stellen zonder de verbinding met de organisatie uit het oog te verliezen

Doordat je als Audit & Risk Specialist je bewust bent van de omgeving waarin je werkt en goed conceptueel kunt denken trek je met overtuiging en resultaatgericht conclusies. Door deze conclusies op een feitelijke en zorgvuldige wijze te communiceren zorgt de Audit & Risk Specialist voor voldoende draagvlak voor het opvolgen van de bevindingen en verbetermogelijkheden door de organisatie.

Wij bieden

Avebe is een grote werkgever. En minstens zo belangrijk: een goede werkgever. Avebe staat in de top 3 van beste werkgevers in Noord-Nederland, blijkt uit een onderzoek door Effectory en Intermediair. Avebe-medewerkers zijn tevreden omdat de resultaten goed zijn. De sfeer op het werk is prettig en de voorwaarden zijn aantrekkelijk.

Avebe biedt een uitdagende baan in een dynamische omgeving met interessante doorgroeimogelijkheden en volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van vakgerichte opleidingen. Er is een goede verhuis- en verblijfskostenregeling voor kandidaten van buiten de regio Noord-Nederland.

Verder biedt Avebe:

 • Goede primaire arbeidsvoorwaarden
 • Een eigen CAO
 • 24 vakantiedagen
 • 23 ADV dagen
 • Vergoeding ziektekosten
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede pensioenregeling

Bezoek www.yer.nl voor meer informatie over de vacature Audit & Risk Specialist of solliciteer online op de vacature Audit & Risk Specialist.

Solliciteer op deze vacature Contact via LinkedIn


 

AVEBE via YER

Resized Image

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.