Netbeheerder - Business Controller

Werkgever
Klant via Fellowfield
Plaats
Rotterdam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Handel, Industrie, Transport/Logistiek
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO+, HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Als Business Controller denk je mee, maar je denkt vooral ook vooruit! Dit uit zich in heldere forecasts en prognoses. Jouw inzichten en analyses leiden tot belangrijke besluiten. Daarom ben je onderdeel van de business.

Functieomschrijving

Als Business Controller creëer jij vanuit cijfers en analyses nieuwe inzichten en verbeter je operationele processen. Je werkt nauw samen met het hoofd business control en de operationeel leidinggevenden. In jouw rol als business controller handel je als verbeteraar en verbinder om tot de beste operationele- en financiële performance te komen.
– Je bent sparringpartner voor de business. Je kan makkelijk verbinden met mensen. Je wilt dingen begrijpen en doorgronden en ben in staat complexe financiële en operationele zaken tot de essentie terug te brengen. 
– Je maakt management analyses en geeft (on)gevraagd advies Je bent in staat pakkende analyses te maken vanuit complexe databestanden. Hieruit disteleer je begrijpbare informatie waarmee je binnen het team de juiste verbeterstappen kan zetten;
– Je krijgt energie van continue verbeteren en het ontwikkelen van de organisatie. Je denkt buiten kaders. Je beperkt je daarin niet tot jouw eigen verantwoordelijkheden. Je komt namelijk tot de beste oplossingen door verbinding te maken met collega’s en stakeholders.

Door gesprekken met de business zorg je voor de nodige kennis om de resultaten goed te kunnen voorspellen en belangrijke input te leveren aan de begroting en prognoses. Naast het monitoren en helpen bij het bepalen van doelstellingen wordt advies gegeven ten aanzien van bedrijfseconomische vraagstukken. Goed lopende financiële processen en een optimale AO/IC leveren een belangrijke bijdrage aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Is dit bij jou in goede handen?

Hoe kan jouw dag eruit zien?
Je start de dag op kantoor. Je beoordeelt een aantal rapportages en voert een extra analyse uit. Vervolgens neem je deel aan een meeting met operationeel leidinggevende. Je bespreekt de operationele performance en hebt het over het budget. Daarbij geef je bijvoorbeeld ook input over het team. Als conclusie van de meeting maken de operationele manager en jij concrete afspraken over wie wat oppakt.

Vervolgens pak je jouw jas en tas voor een projectafspraak op een van de uitvoeringslocaties. In de trein bereid je de meeting voor op basis van de laatste inzichten. In dit project trek je samen met de business op om de voorraadposities te verbeteren.

Je luncht daarna samen met een collega van het financiële team en denkt na over de vorm van de nieuwe rapportages.

‘s Middags heb je een afspraak met ICT om nog efficiënter data te ontsluiten vanuit onze systemen en de betrouwbaarheid van deze data te borgen. Je sluit de dag af met een overleg met jouw manager waarin je de prioriteiten voor komende tijd bespreekt.

Functie-eisen

– Een afgeronde HBO of academische opleiding in bedrijfseconomische richting;
– Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in een control positie;
– Je bent gedreven om jezelf en de organisatie te ontwikkelen;
– Je hebt een motiverende en positieve persoonlijkheid zodat je jouw visie en ideeën goed voor het voetlicht bij jouw stakeholders krijgt;
– Je bent een expert in het omzetten van data naar bruikbare stuurinformatie. Je beschikt over uitstekende Excel vaardigheden en bent bekend met grote ERP systemen;
– Je bent gericht op verbetering en draagt vanuit een positief houding rol (proces-) verbeteringen aan.

Wij bieden

Professionaliteit en een gedreven, resultaatgerichte instelling worden niet alleen gewaardeerd maar ook beloond. Het salaris behorend bij de functie is afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Naast goede flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je een organisatie waarin je verder kunt ontwikkelen en een plezierige werksfeer. Ook ondersteunen wij je als je op eigen initiatief relevante trainingen en opleidingen wilt volgen. Daarnaast bieden wij je een goede balans tussen werk en privé met uitdagende targets.

Je nieuwe werkgever
Als Business Controller werken bij deze netbeheerder betekent werken bij een duurzaam bedrijf. Duurzame energie voor iedereen. Dát is de missie. Het energienet is een onmisbare schakel om een nieuwe energietoekomst mogelijk te maken. Zodat de klanten van onze opdrachtgever energie hebben om te wonen, werken en leven. Vandaag, en morgen. Onze opdrachtgever is een groot en kapitaalintensief bedrijf met een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Energie die áltijd beschikbaar is: voor deze én volgende generaties. Een generatie van opwekkers, vernieuwers en doeners. Die net als ons te maken krijgt met nieuwe vormen van energie. Een energiesysteem waarin steeds meer duurzaam en lokaal wordt. En met technieken die vandaag nog niet zijn uitgevonden. Het is aan onze opdrachtgever om dat systeem nog duurzamer te maken. En om het betrouwbaar en betaalbaar te houden.

Onze opdrachtgever werkt volgens de cultuurwaarden: Klant Centraal, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving.

Interesse?
Geïnteresseerd in de functie van Business Controller? Neem dan contact op met Sander Burgmans via telefoonnummer 06-21703789 of stuur een email naar sander@fellowfield.nl. Voor meer informatie over Fellowfield, ga naar www.fellowfield.nl

Solliciteer op deze vacature


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.