Junior Financial Controller

Werkgever
Klant via Fellowfield
Plaats
Rotterdam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overig
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO, WO, HBO+
Ervaring
1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Je nieuwe uitdaging
In de rol van Junior Financial Controller draag je zorg voor een tijdige maand-, kwartaal- en jaarafsluiting met de bijbehorende rapportages. Ook voer je (verschillen)analyses uit en rapporteer je hierover aan de Senior Financial Controller. Daarnaast stel je statutaire jaarrekeningen van diverse juridische entiteiten op.

Je bent verantwoordelijk voor:
– Het fungeren als sparringpartner ten aanzien van de inrichting van de accounting en rapportagesystemen;
– Het, in overleg met de Senior Financial Controller, optreden als (plaatsvervangend) gesprekspartner met Business Control, lokale administraties en externe partijen (zoals accountants);
– Het bieden van ondersteuning aan de planning en control cyclus;
– Het, door middel van het optimaliseren van systemen, processen en rapportages, helpen van zowel de afdelingen van EFS als de Business Controllers van een business unit om efficiënter en effectiever te werken.

Jouw profiel
Je hebt steeds verschillende snelle leercurves doorgemaakt en je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyse. Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling en executiekracht. Zodat je de beoogde doelstellingen realiseert in een steeds sneller veranderende organisatie.

Daarnaast heb je:
– een afgeronde hbo opleiding (Accountancy of Bedrijfseconomie) en minstens 2 – 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van accounting en controlling;
– Ervaring met statutaire jaarrekeningen en maandafsluitingen binnen grotere profit organisaties is een must en dat bij voorkeur in een shared services center omgeving.
– basiskennis van externe verslaggeving (IFRS/Dutch GAAP), kennis van financiële instrumenten is een pre.
– een hands-on mentaliteit (je hebt plezier in zaken uitzoeken), werkt accuraat, resultaatgericht en denkt in processen.
– communicatieve vaardigheden; je vindt het uitdagend om veel interne en externe contacten te hebben op verschillende niveaus.
– een passie om rapportages te ontwikkelen, proactief mee te denken over de inrichting van het grootboek en SAP; gevorderde kennis van automatisering (zowel SAP als Excel) is dan ook een pre voor deze functie.
– vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ons aanbod
Je gaat als Junior Financial Controller werken volgens de cultuurwaarden: Klant Centraal, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap. In een snel veranderend energielandschap geef je samen met je team vorm aan de energietransitie. Een pittige klus, met uitdagende maar haalbare targets. We belonen je hiervoor met onze goede en moderne arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt samenstellen.

Het maximaal aanvangssalaris bedraagt € 4.000,- bruto per maand op fulltimebasis. Daarnaast kennen wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden als een flexbudget (+/-18%) en een ov vrij reizen abonnement. Daarbij is er de mogelijkheid tot thuis werken, persoonlijke ontwikkeling door middel van opleiding en zijn er veel goede doorgroeimogelijkheden voor mensen met ambitie.

Je nieuwe werkgever
Werken bij deze werkgever als Junior Financial Controller betekent werken bij een duurzaam bedrijf. In een prachtig modern gebouw, waarin wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation.

De finance afdeling Financial Services verzorgt de financial transactions, – accounting, -reporting en -control van de verschillende businessunits. De afdeling is onderverdeeld in vier subafdelingen, namelijk Financial Transactions, Financial Accounting, Financial Control en Group Accounting.

Binnen de afdeling Financial Control werken de Senior Financial Controllers en Junior Financial Controllers in teams voor verschillende business units. Daarbij vervult Financial Control een brugfunctie tussen de Business Controllers van de verschillende business units en de andere subafdelingen van de afdeling Financial Services.

Interesse?
Is de functie van Junior Financial Controller iets voor jou? Neem dan contact op met Sander Burgmans via telefoonnummer 06-21703789 of stuur een email naar sander@fellowfield.nl.

Solliciteer op deze vacature


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.