Financial Controller - Roche

Werkgever
Klant via Fellowfield
Plaats
Woerden
Regio
Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Farmacie, Overig
Salarisindicatie
€ 2.000 - € 3.000, € 3.000 - € 5.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO+, HBO
Ervaring
1-3 jaar, 3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Voor Roche zijn wij exclusief op zoek naar een Financial Controller. Heb jij de juiste drive en ambitie om als finance professional binnen Roche in Nederland (Roche Pharmholding B.V. en Roche Nederland B.V.) de tweede stap in je carrière te maken? Wil je graag in een internationale omgeving werken? Dan is deze uitdagende baan echt iets voor jou!

Functieomschrijving

Roche in Nederland is op zoek naar een Financial Controller. In deze positie houd je je bezig met diverse activiteiten voor Roche Pharmholding in Woerden. Je bent betrokken bij een uiteenlopend pakket aan activiteiten binnen een klein team, variërend van dagelijkse accounting en cash pool activiteiten, maandelijkse closing en reporting activiteiten, tot activiteiten binnen de jaarlijkse naleving van de wettelijke, regelgevende en fiscale gebieden evenals projectwerk. Afhankelijk van hoe snel je het specialistische werk voor Roche Pharmholding oppakt, krijg je daarnaast ook taken toebedeeld vanuit het Finance team van Roche Nederland. Je rapporteert aan de Financieel Manager van Roche Pharmholding en hebt een functionele lijn naar de verantwoordelijke voor de Financial Controlling activiteiten binnen Roche Nederland. 

Kerntaken
Om de verantwoordelijkheid als Financial Controller optimaal in te kunnen vullen zijn een aantal kerntaken geformuleerd:
– Support geven aan internationale, wereldwijde cash pooling activiteiten;
– Meewerken aan de maandelijkse rapportage aan de Group;
– Maandelijkse en jaarlijkse rapportage naar lokale autoriteiten (o.a. DNB en CBS);
– Coördinatie van juridische documenten;
– Analyseren van tussenrekeningen, de resultaten en de business;
– Plaatsvervanger voor de Financieel Manager indien deze afwezig is;
– Support (staff & business) management in en monitoren van realisatie van de financiële planning;
– Back-up in Finance Team, Roche Nederland;
– Participeren binnen (inter-)nationaal projectwerk.

Functie-eisen

Je bent iemand die invloed uitoefent op je eigen ontwikkeling. Je bent op zoek naar een werkgever waar jij de kans hebt om jouw ambities na te leven. Waar een functie titel een startpunt is en geen eindstation.

Gevraagde kwalificaties:
– Een afgeronde Bachelor of Master binnen Finance, Accountancy, Bedrijfseconomie of SPD;
– 3 tot 5 jaar ervaring in een financiële positie;
– Ervaring met reporting, controlling en finance activiteiten;
– Ervaring met SAP en MS Office;
– Aantoonbare praktijkkennis met IFRS en Dutch-GAAP

Persoonlijke kenmerken en vaardigheden:
– Je bent in staat om in verschillende teams te werken en je eigen verantwoordelijkheden te managen;
– Sterke analytische en accounting vaardigheden;
– Hoog ontwikkelde interpersoonlijke en organisatie sensitiviteit, empathisch, goed inzicht van de waarden, behoeften en motieven die gedrag sturen;
– Het werken in een internationale omgeving spreekt je aan;
– Je bent continue bezig met jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling door te reflecteren op jouw eigen denken en handelen;
– Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

Een uitdagende functie voor een 2e stapper met marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere een 13e maand en performance bonus.

Je nieuwe werkgever
Roche Group
Onze onderneming is een van de meest toonaangevende, researchgeoriënteerde healthcare concerns in de wereld. Roche is actief in zowel geneesmiddelen als diagnostica. De Roche Groep draagt bij aan het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van mensen met een breed scala aan innovatieve middelen en diensten ten behoeve van de (vroege) detectie, preventie, diagnose en behandeling van ziekten. Roche Nederland te Woerden houdt zich enkel bezig met geneesmiddelen.

Roche Nederland B.V. – Woerden
De farmaceutische divisie van Roche, Roche Nederland B.V., is sinds 1968 in Nederland actief en is gevestigd in Woerden. De circa 190 medewerkers van Roche Nederland houden zich uitsluitend bezig met marketing, sales en klinisch onderzoek. In de loop der jaren is het bedrijf, met name dankzij de oncologische portefeuille, uitgegroeid tot de grootste ziekenhuisfirma van het land. In Nederland vindt geen productie en basaal onderzoek plaats.

Roche Pharmholding B.V. – Woerden
Roche Pharmholding, welke in hetzelfde kantoor te Woerden is gevestigd, is één van de belangrijke houdster en financierings bedrijven van de Roche Group. Roche Pharmholding is de hoofd cash pool leider voor de Roche Group.

Interesse?
Geïnteresseerd in de functie van Financial Controller? Neem dan contact op met Sander Burgmans via telefoonnummer 06-21703789 of stuur een email naar sander@fellowfield.nl.

Solliciteer op deze vacature


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.