Business Controller SSE

Werkgever
Schiphol Group
Plaats
Schiphol
Regio
Noord-Holland
Niche
Financieel
Branche
Transport/Logistiek
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Business Controller SSE

Schiphol | Fulltime

 

Schiphol Group. A world of opportunities.

Schiphol heeft de ambitie om de wereld dichterbij te brengen. Wij willen één van de meest toonaangevende luchthaven ondernemingen zijn. Een commercieel bedrijf met een ondernemende bedrijfsvoering en een maatschappelijke functie, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onze medewerkers, in totaal 2.000, zijn van groot belang in het bereiken van ons doel: Europe’s preferred airport.

 

Afdeling Safety, Security & Environment (SSE)

Samen met onze interne en externe partners reduceren wij de risico’s van bedoelde en onbedoelde inbreuken op veiligheid en duurzaamheid. De afdeling is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het Securityproces na de check in van passagiers. Wij perken de gevolgen van incidenten in en zorgen voor herstel van de bedrijfscontinuïteit. Dit gaat verder dan voldoen aan wet- & regelgeving. We voelen een sterke maatschappelijke verantwoordelijkheid om veilig en duurzaam te handelen, op onze eigen locatie en in onze omgeving. Wij beseffen dat onze maatregelen altijd effect hebben op de handelingsvrijheid van individuen en ondernemingen op Schiphol. Daarnaast realiseren we onze ambitie door ons sterk voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen. Bij de ontwikkeling van wet- & regelgeving is onze positie in Europa hierdoor leidend.

 

De functie

Als Business Controller treed je op als business partner van de afdeling SSE. Je daagt de business uit ambitieuze doelen te stellen en deze te realiseren. Daarbij ben je een stevige sparringpartner en adviseer je gevraagd en ongevraagd, bijvoorbeeld bij projecten gericht op toekomstige ontwikkelingen of bij optimalisatie van het huidige securityproces.  Je neemt deel aan twee MTs. Je treedt op als financieel geweten, maar je bent ook in staat om buiten het financiële speelveld te denken en daar je mening over te geven. Je hebt hierbij contact met zowel management als medewerkers.

Je bent verantwoordelijk voor onder andere:

  • Het opstellen/challengen van business cases voor investeringen of business initiatieven
  • Planning & Control cyclus: zowel het opstellen van het budget, Tactisch Plan als bewaking van de realisatie
  • Het deelnemen aan project boards van grote projecten
  • Adviseren en challengen op o.a. het gebied van procesoptimalisatie, efficiëntieverbetering en kwaliteitsverbeteringen

 

Het profiel

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de richting van bijvoorbeeld Bedrijfskunde, (Bedrijfs)economie of vergelijkbaar en minimaal 3 jaar werkervaring in vergelijkbare functies. Je bent toe aan een tweede stap in je carrière. Ervaring met operationele processen is daarbij een pré.

 

Competenties

Je begrijpt wat er op Schiphol en in de wereld van de luchtvaart speelt en kunt hierdoor betrokken zijn bij de business. Je bent scherp en aanwezig. Van nature kun je hoofd- en bijzaken onderscheiden, een vraagstelling in onderdelen uitsplitsen en logische verbanden leggen. Je hebt het vermogen om je eigen gedrag in uiteenlopende sociale situaties aan te passen. Je stimuleert samenwerking en werkt zelf ook goed samen. Je oefent, op basis van je persoonlijke overwicht, invloed uit op bijvoorbeeld collega’s en stakeholders. Je bent gericht op acceptatie en op het overwinnen van weerstanden, je creëert draagvlak. Verder kom je als business controller met verschillende, originele ideeën en oplossingen waarbij je je inzet om zaken continu te verbeteren.

 

Een Ontwikkel Assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Het aanbod

Schiphol Group is altijd in beweging en stimuleert dat ook bij haar medewerkers, letterlijk en figuurlijk. We geven jou ruimte en mogelijkheden om jezelf vitaal te houden en om jezelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Je kunt rekenen op uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder een persoonlijk Duurzaam inzetbaarheidsbudget in te zetten voor o.a. opleiding, coaching, sporten, verlof en een Bring Your Own Device budget. Met behulp van flexibele werktijden bepaal je zelf een optimale werk/ privé balans. Verder krijg je de kans om in een inspirerende werkomgeving samen te werken aan unieke projecten met collega’s die trots zijn op hun bijdrage aan Europe’s Preferred Airport

 

Interesse?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Gerben Stavast, Manager Control SSE via Stavast_G@schiphol.nl

 

Ben jij de Business Controller die ons team gaat versterken? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatiebutton, t.a.v Cissy van Zijderveld-Noordover, HR adviseur. Reageren kan tot 28 maart a.s.

 

Let op, een solliciteer datum is een indicatie en kan van worden afgeweken door deze eerder offline te halen bij voldoende animo. Sollicitaties die niet via de solliciteer button ingediend worden, kunnen helaas niet in behandeling genomen worden.

 

Acquisitie op vacatures wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden; Business Controller SSE vacature, Schiphol, Noord-Holland, Financieel manager, Finance, Controller, Beveiliging, Veiligheid, WO

Solliciteer op deze vacature


 

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.