Businesscontroller en een controller

Werkgever
Gemeente Purmerend
Plaats
Purmerend
Regio
Noord-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO+, WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

De gemeente Purmerend werkt ‘van buiten naar binnen’: de samenleving is het vertrekpunt en de gemeente bekijkt wat zij daaraan kan en moet toevoegen. Onze medewerkers gaan daarom meer en meer het werkveld in, leggen contact met inwoners en bekijken de situatie ter plekke. Er wordt minder gewerkt vanuit standaarden; er wordt meer gezocht naar de meest optimale oplossing. De ondersteunende teams zijn hier helpend aan. Wij vragen van onze medewerkers lef om op deze andere manier te gaan werken. Hierbij is het nodig om, buiten de gebaande paden, samen te werken om het voor de inwoners van Purmerend gedaan te krijgen.

 

De Gemeente Purmerend is op zoek naar financieel talent...

 

Businesscontroller en een controller
36 uur | Purmerend

 

Natuurlijk ondersteunt en adviseert de controller het management, directie en bestuur, over tactische- en/of strategische ontwikkelingen en vraagstukken. Dat weet je allang vanuit je ervaringen. Je doet dat vanuit het oogpunt van doeltreffende en toekomst bestendige bedrijfsvoering. Werken met businesscases is voor jou ‘business as usual’.

 

Wat je extra kunt toevoegen is dat je verbindingen legt in de organisatie, de integraliteit tussen vraagstukken en processen bewaakt, in scenario’s denkt en een scherp oog voor risicobeheersing hebt en niet schroomt om deze zaken te blijven agenderen. Op basis van een stevige P&C cyclus stuur je op het realiseren en in stand houden van tijdige en betrouwbare informatie over de bedrijfsvoering. Je bent gewend om in verschillende werkgroepen gezamenlijk de specifieke opdrachten uit te voeren. Je werkt daarbij samen met collega controllers, (financieel) specialisten en andere professionals.

 

De bedrijfsvoering en de functie van controller maakt een ontwikkeling door. Purmerend ontwikkelt zich als een organisatie waarbij de mensen in de stad centraal staan. We passen onze interne procedures daar continu waar het kan op aan. Dat vergt van jou voorstellingsvermogen, lef en daadkracht om dingen anders te organiseren.

 

Binnen de functie ontstaan verschillende rollen. Ben jij meer de sparringpartner voor het management of juist de meer financieel gericht controller? Voor beide is plek. Wij zien graag in je motivatie terug met welk domein jij affiniteiten hebt: het maatschappelijk domein, het ruimtelijk domein of bedrijfsvoering en diensten.

 

Jouw profiel

 • Je heb een HBO+ of universitair werk- en denkniveau.
 • Minimaal vijf jaar soortgelijke werkervaring, bij voorkeur bij de overheid.
 • Kennis van gemeentefinanciën.
 • Overtuigingskracht, waarbij je werkt vanuit een onafhankelijk oordeel.
 • Nieuwsgierig en oplossingsgericht.
 • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit en in staat de doorvertaling in je werk te maken.
 • Je functioneert optimaal in een snel veranderende omgeving en kunt anderen hierin meenemen.
 • Je bent een teamplayer.

 

Wij bieden

 • Een uitdagende en verantwoordelijke functie waarbij je zelf mede vorm en inhoud kunt geven aan het business partnership en de daarbij behorende manier van werken en organiseren.
 • Een plek waarin je bijdraagt aan de verdere professionalisering van planning & control;
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 5.384,00 bruto per maand (schaal 12). Voor zeer ervaren kandidaten is een salaris van maximaal € 5.837,00 bruto per maand (schaal 13) bespreekbaar.
 • In eerste instantie een tijdelijke aanstelling, met, bij goed functioneren, uitzicht op een vaste aanstelling.

 

Informatie en solliciteren
Ben jij enthousiast en herken jij je in dit profiel? Stuur dan uiterlijk 30 juni a.s. je motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen over de functies, neem contact op met Marco Jonker, teammanager controllers, 0299 – 452095.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden; Businesscontroller controller vacature, Financieel, Financieel Manager, Gemeentefinanciën, planning & control, sparringpartner, Accountancy, Finance, Overheid, Boekhoudkundig, Gemeente

Solliciteer op deze vacature


 

Gemeente Purmerend

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.