Actuaris

Werkgever
ARAG Rechtsbijstand
Plaats
Leusden
Regio
Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Juridisch
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
1-3 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
20170058

Solliciteer op deze vacature

ARAG is een volledig onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener die een breed pakket aan verzekeringen en diensten aanbiedt om te voorzien in de juridische behoeften van particulieren, bedrijven en instellingen. De ambitie van ARAG is helder; de juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten. ARAG is een onderdeel van de ARAG Groep, een wereldwijde speler en van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in veertien Europese landen en de Verenigde Staten. Op de Nederlandse markt is ARAG actief sinds 1962. Werken bij ARAG betekent opereren in een collegiale en inspirerende omgeving met een open en informele werksfeer. Ruim 600 medewerkers doen dit dagelijks met veel enthousiasme en plezier verspreid over de ARAG locaties Amsterdam, Breda, Leusden en Roermond

Bedrijfsprofiel
ARAG is een grote internationale rechtsbijstandverzekeraar welke maatschappelijk betrokken is en de focus heeft liggen op klanttevredenheid.

Bedrijfscultuur
Een cultuur van je en jij. Elkaar groeten in de gang. Een cultuur waarbij iedereen even tijd voor elkaar vrijmaakt. En waar kennis en successen gedeeld worden. Professioneel richting de klant, informeel richting je collega’s.

Functieomschrijving

Door verplaatsing van taken en verantwoordelijkheden in de ARAG-organisatie is een nieuwe afdeling Actuariaat ontstaan binnen de CFO kolom. Binnen deze kolom zijn 4 afdelingen ondergebracht: Finance & Control, Risk management, Actuariaat en ICT. De afdeling Actuariaat is verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen en beheren van de rekenmodellen ten behoeve van de bepaling van de claim reserve en rendementen van onze productportefeuille. Zij adviseert en informeert (on)gevraagd het management team op actuarieel gebied. Hoofdverantwoordelijkheden zijn:

  1. Het opstellen van actuarieel beleid op basis van strategie, organisatiedoelstellingen en wet- en regelgeving.
  2. Het (door)ontwikkelen en beheren van de rekenmodellen om de claim reserve op kwartaalbasis te bepalen. Actuariaat zorgt voor een goede schriftelijke en kwantitatieve onderbouwing van de claims reserve. Zij bespreekt dit ook periodiek met de accountant.
  3. Het (door)ontwikkelen en beheren van rendementscalculatiemodellen zodat periodiek de performance van producten en distributiekanalen gemeten kunnen worden. Indien nodig kan de afdeling Actuariaat voorstellen doen om de performance bij te sturen.
  4. Het (rekenkundig) ondersteunen van Verkoop en Verzekeringen bij het acquisitie- en offerteproces.
  5. Het opstellen van actuariële rapportages.

De afdeling Actuariaat werkt onder meer (nauw) samen met de afdelingen Finance & Control en Verzekeringen.

Functie-eisen

De positie van actuaris is een nieuwe rol voor de verder in te richten en op te bouwen afdeling Actuariaat. Om de afdeling naar een hoger niveau te brengen zoeken wij iemand met een proactieve houding. Kortom, iemand die van aanpakken weet. Kennis van en ervaring met schadeverzekeringen op het gebied van pricing, reservering, rendementscalculaties en Solvency II is gewenst. De actuaris rapporteert aan de manager Actuariaat.

Je hebt een universitaire opleiding Actuariaat/Econometrie/Wiskunde afgerond en hebt minimaal één jaar relevante werkervaring in het verzekeringsdomein opgedaan (bij voorkeur binnen het schadebedrijf). Je hebt ervaring en affiniteit met programmeren (bijvoorbeeld met R/python/matlab/SQL/SAS). Je bent initiatiefrijk  en bent in staat om zelfstandig te werken. Je bent  gedreven en hebt zeker geen 9-5 mentaliteit. Je bent hands-on, positief, enthousiast en energiek. Je hebt goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift. Hierdoor ben je in staat om heldere memo’s, notities en rapportages te schrijven. Ook actuarieel analisten met ambitie nodigen we uit om te reageren op deze functie. Deze functie kan niet interim vervuld worden.

Wij bieden

  • Een marktconform salaris,
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden w.o. 13e maand, gunstige pensioenregeling, 200 uur vakantie en de mogelijkheid om roostervrije uren op te bouwen,
  • Variabele werktijden.
  • Een open en informele werksfeer

Onze verdere arbeidsvoorwaarden en werknemersvoordelen kun je vinden op http://www.arag.nl/over-arag/werken-bij-arag/professionals/arbeidsvoorwaarden.

Contactgegevens

Zie jij ook de uitdaging in deze functie? Reageer dan via www.arag.nl/over-arag/werken-bij-arag/vacatures.

Wil je alvorens te reageren eerst wat meer informatie over deze vacature ontvangen?
Neem dan contact op met de manager Actuariaat, Maarten Mooijman, telefoonnummer 033 -  434 2491 of met de adviseur HR, Margreet Bakker, telefoonnummer 033 - 434 2455.

Een assessment en referentieonderzoek kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie n.a.v. de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer op deze vacature


 

ARAG Rechtsbijstand

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.