Senior dealer

Werkgever
Rijksoverheid
Plaats
Den Haag
Regio
Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
91872

Solliciteer op deze vacature

Senior dealer

Ministerie van Financiën

 

Functieomschrijving

Help jij ons de staatsschuld van Nederland zo efficiënt mogelijk te financieren? Ben jij niet bang voor een waardeberekening van een valutaswap? Heb jij een passie voor financiële markten en kun je deze passie overbrengen op anderen door het schrijven van analyses? Als ervaren senior dealer opereer jij met financieringsvraagstukken op het snijvlak van internationale financiële markten en de publieke sector en weet jij jouw bevindingen te verwoorden in heldere analyses.

 

Je werkt voor de afdeling Cash, Management en Kapitaalmarktoperaties in de dealingroom. Samen met ongeveer zes andere collega’s ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het dagelijkse reguliere proces van onder meer cashmanagement. Je volgt de marktontwikkelingen, rapporteert hierover via dagelijkse marktupdates en ad-hoc-analyses, organiseert veilingen en bezoekt beleggers.

 

In deze internationale en dynamische omgeving, zoek je naar een balans tussen het werken aan complexe vraagstukken en het meedraaien in de dagelijkse uitvoeringspraktijk van de dealingroom. Bij het Agentschap krijg je de kans om binnen een compacte organisatie kennis te maken met veel verschillende aspecten van een organisatie die qua taken en verantwoordelijkheden vergelijkbaar is met een financiële instelling: beleid, risicomanagement, transacties en sales.

 

Omdat het Agentschap een relatief kleine organisatie is, wordt veel flexibiliteit van jou en je collega’s gevraagd. Je kunt daarom ook elders in het Agentschap worden ingezet, voor kortere of voor langere tijd, en je werkt regelmatig in projectverband met medewerkers van andere afdelingen samen. Je netwerk bevindt zich zowel binnen het ministerie van Financiën als in de financiële markten.

 

Functie-eisen

  • Je hebt een master in finance of andere universitaire master met vergelijkbare kwantitatieve vaardigheden.
  • Je hebt de opleidingen chartered financial analyst en/of financial risk management afgerond, of bent bereid om hierin te investeren.
  • Je hebt ten minste vijf jaar relevante werkervaring bij een financiële instelling, bijvoorbeeld op het terrein van fixed income, derivaten en/of treasury.
  • Je hebt een uitstekend gevoel voor financiële markten en je hebt affiniteit met (complexe) financiële producten.
  • Je hebt een goed gevoel voor ICT.
  • Je hebt sterke analytische vaardigheden, communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk, en bent een uitstekende teamspeler.
  • Je kunt jonge medewerkers coachen en (inhoudelijk) begeleiden.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 13 en schaal 14

Maandsalaris: Min €3.967 – Max. €6.543 (bruto)

Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling

Contractduur: 2 jaar

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

We nemen je sollicitatie alleen in behandeling als de bijlagen in Word of als pdf-bestand zijn opgemaakt.

 

Digitaal solliciteren

Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer op deze vacature


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.