Senior Beleidsadviseur Financiën

Werkgever
Waterschap Rijn en IJssel
Plaats
Doetinchem
Regio
Gelderland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd, Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Senior Beleidsadviseur Financiën

Organisatie
Waterschap Rijn en IJssel beheert het (grond)waterpeil, beschermt tegen hoog water, zuivert het rioolwater en zorgt voor vaarwegbeheer en schoon water in beken, sloten en rivieren. Belangrijke en actuele onderwerpen hierbij zijn o.a. het anticiperen op klimaatverandering en het betaalbaar en verantwoord beheren van en energie winnen uit afvalwater. Het werkgebied heeft een oppervlakte van ongeveer 195.000 hectare met 23 inliggende gemeenten in de Achterhoek, Liemers en een deel van Overijssel. Met een omzet van ruim 80 mln. en ca. 340 medewerkers zorgt het waterschap voor de dagelijkse uitvoering van het waterbeheer, aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Doetinchem.

Ontwikkelingen
Samenwerking met andere waterschappen, gemeenten, bedrijven, de regio Achterhoek en andere lokale initiatieven wordt steeds belangrijker. Overheden, belangenorganisaties en bedrijven zijn steeds meer partner in de wateropgave, waarbij wordt gezocht naar slimme verbindingen in die samenwerkingen. We werken als een netwerkorganisatie waarin we horizontaal werken in 3 programma’s: waterveiligheid (dijken e.d.), watersystemen (gebiedsinrichting) en waterketen (waterzuivering). Dit vraagt om een meer integrale en samenwerkingsgerichte aanpak en ontwikkeling van managementinformatie.

Unit Financiën
De unit Financiën is een unit met in totaal 13 medewerkers verdeeld over de financiële administratie, salarisadministratie en (beleids)advies. Het betreft een dienstverlenende unit in beweging, gezien de nieuwe netwerkstructuur, met een pragmatische, praktische en doelgerichte instelling.

De functie
Als Senior Beleidsadviseur Financiën ben je de rechterhand en sparringpartner van de Manager Financiën op financiële beleidsonderwerpen. Je adviseert management, directie en bestuur over strategische en tactische vraagstukken. Daarnaast adviseer je op je vakgebied collega’s bij complexe projecten. Je initieert en beoordeelt financiële beleidsstukken. Ook werk je mee aan de optimalisering van de bedrijfsvoering, de administratieve organisatie en interne beheersing van de financiële processen binnen het waterschap. Je volgt de politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen en vertaalt deze in concrete acties op het vakgebied. Tot slot ben je in staat ontwikkelingen te vertalen vanuit de theorie naar de praktijk.

Functie-eisen
Wij zoeken een Senior Beleidsadviseur Financiën die:

 • academisch werk- en denkniveau heeft met aantoonbare financiële achtergrond;
 • ervaring heeft met (en een mening heeft over) het ontwikkelen van financieel beleid;
 • een sterke verbinder/ netwerker is die een brug slaat tussen Financiën, het bestuur, de directie en externe partijen;
 • administratief en cijfermatig sterk is, ruime ervaring heeft met het verantwoorden en verklaren van cijfers en financiële producten (nota, begroting) aan directie en het bestuur;
 • uitstekende diplomatieke en communicatieve vaardigheden heeft en complexe zaken helder uit kan leggen in woord en geschrift;
 • een ervaren generalist is met een goed oog voor verhoudingen en een sterke presentatie;
 • een onafhankelijke, creatieve denker is met een klantgerichte en dienstverlenende instelling;
 • onderzoekend, gedreven en resultaatgericht is.


Wij bieden

 • Een uitdagende en veelzijdige functie voor 36 uur per week.
 • Afhankelijk van de werkervaring bieden wij een salaris in schaal 12 conform cao voor de waterschappen (36-urige werkweek).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden in de vorm van een individueel keuze budget (IKB).
 • Goede opleidingsmogelijkheden.


Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie bel je met Hein Hoefsloot, manager Financiën, via telefoonnummer 0314-369420. Hij is tot 15 juli a.s. aanwezig. Daarna kun je terecht bij Rick Melssen via 0314-369435. Of kijk op www.wrij.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Reacties kun je tot en met 6 augustus 2017 via het online sollicitatieformulier op onze website versturen, t.a.v. Myriam Vlug, adviseur P&O. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 augustus 2017.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Hein Hoefsloot en Rick Melssen

Solliciteer op deze vacature


 

Waterschap Rijn en IJssel

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.