Financieel beleidsmedewerker

Werkgever
Waterschap Noorderzijlvest
Plaats
Groningen
Regio
Drenthe, Groningen
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 2.000 - € 3.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd, Tijdelijk
Opleidingsniveau
HBO+, HBO, WO
Ervaring
5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Waterschap Noorderzijlvest staat voor veilig en duurzaam waterbeheer. We dragen zorg voor de waterkering, de waterkwaliteit en de waterkwantiteit. Met andere woorden: we zorgen voor droge voeten en schoon water achter een veilige dijk. We werken resultaat-, klant- en samenwerkingsgericht en willen een lerende organisatie zijn.

Waterschap Noorderzijlvest is doorlopend op zoek naar nieuwe manieren om water te bedwingen, te verdelen en te zuiveren. Dit is een continu proces. Het vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun vakgebied.

Voor het proces Bedrijfsvoering, team Financiën, zijn wij op zoek naar een ervaren:

Financieel beleidsmedewerker
36 uur per week
vacature nr. 17/18


Welke uitdaging wacht op jou?
Je vervult de financiële gewetensrol in de organisatie. Dat betekent dat je je kritisch opstelt en constructief meedenkt met je collega’s die de verantwoordelijkheid hebben voor grote maatschappelijke opgaven in het beheergebied van het waterschap. Daarbij horen ook verantwoorde keuzes op financieel terrein.

 • Je werkt, samen met je naaste collega’s, aan het opstellen van de instrumenten uit de planning-en-controlcyclus.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het team Financiën.
 • Specifiek stel je de jaarrekening samen en coördineer je het proces van totstandkoming daarvan.
 • Je bewaakt de kwaliteit van de planning-en-controlinformatie en komt met verbetervoorstellen.
 • Daarnaast toets en evalueer je de naleving van financiële kaders, richtlijnen en regelgeving.
 • Je geeft advies aan een van de budgetverantwoordelijke procesmanagers en je bent daarin een stevige gesprekspartner. Je advies is duidelijk en oplossingsgericht.
 • Je weet wat er speelt in bestuur en organisatie.


Waar kom je te werken?
Noorderzijlvest heeft de werkzaamheden ingedeeld in vier processen. Als financieel beleidsmedewerker werk je in het proces Bedrijfsvoering. Andere processen zijn Watersystemen en Waterveiligheid, Afvalwaterketen en Bestuur en Relatiebeheer.

Welke kennis vragen we van je?

 • Afgeronde relevante hbo-opleiding (bedrijfseconomie of vergelijkbaar).
 • Minimaal drie jaar relevante praktijkervaring.
 • Kennis van wet- en regelgeving in relatie tot het vakgebied.
 • Ervaring met controlling op grote projecten strekt tot aanbeveling.
 • Uitstekende kennis en beheersing van Excel.


Hoe ziet jouw persoonlijk profiel er uit?
Je bent een enthousiaste en ambitieuze financial, analytisch, adviesvaardig en een echte teamplayer. Naast je financiële deskundigheid is een proactieve rol van groot belang voor de sturing en beheersing van onze processen. Als persoon sta je stevig in je schoenen en hebt het vermogen overzicht te bewaren en te coördineren.

Je bent je in een bestuurlijke context bewust van je omgeving en weet samen met collega’s hierin juist te handelen. Daar waar mogelijkheden zijn voor procesverbetering, vertaal je deze in concrete acties. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat mag je van ons verwachten?
Je krijgt een werkplek in een resultaatgericht team van circa 13 mensen, die actief werken aan de eigen ontwikkeling. De aanstelling is eerst tijdelijk voor de duur van een jaar. Een vaste aanstelling vindt plaats na gebleken geschiktheid. Waterschap Noorderzijlvest biedt een prettig werkklimaat met uitdaging. Een salaris van maximaal € 4.014,- bruto per maand (salarisschaal 10, excl. 20% Individueel Keuzebudget) hoort hierbij. We kennen een 36-urige werkweek, waarbinnen je kunt kiezen voor variabele werktijden. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de cao waterschappen.

De standplaats is Groningen. Een assessment kan deel uitmaken van deze sollicitatieprocedure.

Heb je belangstelling?
Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Stuur ons je motivatie voorzien van cv, onder vermelding van het vacaturenummer 17/18 aan info@noorderzijlvest.nl. Graag ontvangen we je brief uiterlijk 7 januari 2018.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 18 januari 2018. De tweede gespreksronde vindt plaats op 24 januari 2018.

Wil je meer informatie?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Hanneke Snoek, teamleider Financiën, telefoonnummer 06-29159975. Voor meer informatie over waterschap Noorderzijlvest kun je terecht op onze website www.noorderzijlvest.nl.
 
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Waterschap Noorderzijlvest streeft ernaar om de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de samenleving. Daarom worden kandidaten uit speciale doelgroepen uitdrukkelijk verzocht te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Hanneke Snoek

Solliciteer op deze vacature


 

Waterschap Noorderzijlvest

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.