Financial Accounting Specialist

Werkgever
's Heeren Loo Zorggroep
Plaats
Amersfoort
Regio
Gelderland, Noord-Holland, Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Gezondheidszorg/Welzijn
Dienstverband
Onbepaalde tijd, Tijdelijk
Opleidingsniveau
HBO+, HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Financial Accounting Specialisten, twee financiële specialisten voor één van de grootste zorgaanbieders van Nederland. (V17.0746)

Ben jij een gedreven finance professional en ben je op zoek naar een uitdagende functie bij een grote landelijke zorginstelling? Wil jij een bijdrage leveren aan de professionalisering van de afdeling Financial Accounting? Lees dan snel verder!

's Heeren Loo zoekt in Amersfoort twee:

Financial Accounting Specialisten
36 uur

Binnen ’s Heeren Loo wordt de gehele financiële administratie verzorgd door de afdeling Financiën & Administratie (F&A) van het Shared Service Center. De afdeling Financial Accounting is binnen F&A de plek waar alle expertise op het gebied van accounting en alle daarvoor relevante processen en systemen is gebundeld. De afdeling Financial Accounting zorgt ervoor dat het grootboek van ’s Heeren Loo sluitend is, dat alle boekingen tijdig en juist zijn uitgevoerd en dat de volledigheid is geborgd. Voor dit team zijn we op zoek naar twee nieuwe collega’s; een financial accounting specialist die het verband tussen processen en systemen met de administratie kan doorgronden en een financial accounting specialist met als aandachtsgebied grootboek en verslaglegging.

Jij bent een financial accounting specialist die begrijpt dat het voor de bedrijfsvoering van cruciaal belang is dat de financiële administratie steeds op orde is. Tijdigheid, volledigheid en juistheid zijn daarin de kernbegrippen. Jij hebt inmiddels ervaren dat het werk in de financiële administratie steeds meer draait om inzicht in bedrijfsprocessen en aanleverende systemen. Doorgronden hoe boekingen in de steeds meer geautomatiseerd processen tot stand komen, is nodig om de juistheid ervan te kunnen beoordelen. Dit inzicht is ook onontbeerlijk om goede controles in te richten en bij afwijkingen tijdig de goede analyses te maken. Daarbij ben je communicatief vaardig genoeg om, waar dat nodig is, de gewenste bijstellingen van procesgang of systeeminrichting te initiëren. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en doe je dit samen met je collega’s van het team Financial Accounting.

Dat vraagt om de juiste vakinhoudelijke skills en een professionele werkhouding. Klantgerichtheid, proactief handelen, goed communiceren en eigenaarschap zijn daarvoor belangrijke competenties.

Financial accounting specialist met aandachtsgebied processen en systemen
De financial accounting specialist die wij zoeken is primair verantwoordelijk voor de technisch kanten van het werk op de afdeling. Denk hierbij aan de rol van kerngebruiker voor het zorgregistratiesysteem Caress en de financiële kernsystemen Unit4 Business World en Pro Active. Binnen F&A vervult de afdeling Financial Accounting ook een expertrol naar de gebruikers van deze systemen. Jij bent als kerngebruiker straks degene die anderen binnen F&A verder helpt of weer op gang helpt. De juistheid van financiële boekingen hangt meer en meer af van aanleverende systemen en de achterliggende processen en daarmee bepaalt de juiste verwerking van gegevens in systemen ook meer en meer de volledigheid en juistheid van het grootboek en allerlei subadministraties.

Met de scherpe analytische blik van de ervaren finance professional, beoordeel jij mede de tussenrekeningen en de aansluitingen met het grootboek. Jij bent door kennis van de procesgang en verwerking van gegevens in systemen als geen ander in staat te bedenken welke controles waar in het proces moeten plaatsvinden. Op deze wijze lever je een substantiële bijdrage aan de kwaliteit van de financiële administratie.

Financial accounting specialist met aandachtsgebied grootboek en verslaglegging
De financial accounting specialist die wij zoeken is primair verantwoordelijk voor de samenstelling van de maand- en kwartaalrapportages en het jaarverslag van ’s Heeren Loo. Daarbij heb je een belangrijke rol in de controle van het grootboek. De analyse van de cijfers wordt weliswaar door de afdeling Financiën & Control gedaan, maar jij zorgt voor de juiste toelichting, legt verbanden en ziet de ontwikkelingen in de cijfers.

Met jouw scherpe analytische blik beoordeel jij tussenrekeningen en de aansluitingen met het grootboek. Je kijkt daarbij kritisch naar de aanleveringen voor de financiële verantwoording. Klopt er iets niet dan signaleer je dat en onderneemt actie. Je legt bijvoorbeeld de collega’s binnen F&A uit waarom zaken niet kloppen en tot welke correcties dat leidt. Zo stimuleer je collega’s om dezelfde fouten niet nogmaals te maken wat leidt tot minder correcties. Daarnaast initieer jij verbetervoorstellen en weet je externe ontwikkelingen naar je werk te vertalen.

Begin 2018 wordt een nieuw financieel systeem geïmplementeerd (Unit4 Business World) waarmee binnen Financiën & Administratie een flinke stap voorwaarts wordt gezet. Herken jij jezelf in één van deze twee profielen? Dan komen we graag in contact met jou! Geef in je motivatiebrief aan voor welk aandachtsgebied je in aanmerking zou willen komen.

Wie zijn wij?
Financial Accounting maakt deel uit van de afdeling Financiën & Administratie dat, samen met de afdelingen ICT, Functioneel Beheer, Facilitair en Personeel Services het Shared Service Center (SSC) vormt. In het SSC vinden alle ondersteunende werkzaamheden plaats voor de regio's van 's Heeren Loo. Financiën & Administratie is een gedreven afdeling die constant bezig haar dienstverlening te verbeteren. Dit vraagt om verdere professionalisering in werk en daarnaast is er de nodige aandacht voor de cultuur. Begin 2018 wordt een nieuw financieel systeem (Unit4 Business World) geïmplementeerd waarmee de organisatie meer toekomstbestendig wordt. Je werkt op een toplocatie in Amersfoort, op 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station. In het hoofdkantoor zitten het Concernbureau en het Shared Service Center (SSC).

's Heeren Loo werkt vanuit de visie dat elk mens uniek is en zich wil ontwikkelen om nieuwe ervaringen op te doen. 's Heeren Loo ondersteunt hierbij vanuit een cliëntvolgende houding. We zijn betrokken bij ons werk, de cliënten en hun sociale omgeving. Wij vinden het van belang dat cliënten deel uit maken van een inspirerende omgeving, die recht doet aan hun diversiteit aan zorgvragen en behoefte aan ontmoeting. Kortom, gewone vragen zijn ook bijzondere vragen!

Wat vragen wij?
Om succesvol te zijn in deze functie is een afgeronde hbo-opleiding (bedrijfs)economie of accountancy vereist. Daarnaast heb je een aantal jaren relevante werkervaring. En natuurlijk verwachten wij affiniteit met ICT en ben je zeer bekwaam in het werken met MS Access en Excel.

Verder verwachten wij het volgende:

  • Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en daadkrachtig bij het realiseren van de gewenste resultaten.
  • Je bent analytisch sterk en in staat je bevindingen te vertalen naar concrete verbeteringen in processen en systemen.
  • Je hebt kennis van relevante bedrijfsprocessen en -systemen.
  • Je kunt prima samenwerken op diverse niveaus en weet mensen intrinsiek te motiveren en bent in staat om draagvlak te creëren.
  • Je bent proactief, zorgt dat zaken tijdig worden gesignaleerd, waardoor fouten worden voorkomen.
  • Je bent in staat vanuit je expertise en overredingskracht collega’s binnen F&A mee te nemen in procesverbeteringen.
  • Je bent communicatief en gericht op samenwerking.


Wat bieden wij?
We bieden je een uitdagende functie in een sterk veranderende organisatie. Je arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Salaris is conform cao Gehandicaptenzorg in functieschaal (FWG) 60 (nog vast te stellen) en wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding. 's Heeren Loo beloont niet alleen in salaris. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien in je eigen ontwikkeling. Daarom investeren we in relevante scholing en opleidingsmogelijkheden.

Opmerkingen
Op 13 september 2017 vindt de eerste gespreksronde plaats. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Enthousiast?
Solliciteer dan uiterlijk 6 september 2017 via het online sollicitatieformulier.

Wil je meer informatie?
Neem dan gerust contact op met Henk Pot (teammanager a.i. Financial Accounting), op telefoonnummer 06-19272501. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.sheerenloo.nl,

Deze vacature doorsturen?
Ken je iemand die zou passen op deze vacature, stuur hem dan direct door via Tip-a-Friend.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijk gebleken geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Henk Pot

Solliciteer op deze vacature


 

's Heeren Loo Zorggroep

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.