Manager Financiële Administratie

Werkgever
Radboudumc
Plaats
Nijmegen
Regio
Gelderland, Limburg, Noord-Brabant
Niche
Financieel
Branche
Gezondheidszorg/Welzijn
Salarisindicatie
€ 5.000 - € 7.000
Dienstverband
Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
> 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Manager Financiële Administratie

Functieomschrijving


Een vernieuwde afdeling succesvol managen door verschillende leiderschapsstijlen te hanteren
Onlangs zijn een tweetal organisatieonderdelen samengevoegd onder de naam Financiën. Door deze samenvoeging is o.a. de vernieuwde afdeling Financiële Administratie ontstaan, naast Planning & Control, Business Control, Projectadministratie, Zorgadministratie en Zorgverkoop.

Als Manager Financiële Administratie geef je op tactisch niveau leiding aan de (vernieuwde) afdeling Financiële Administratie (FA), onderdeel van Financiën van het Radboudumc. Jouw afdeling bestaat uit ruim 50 fte en je maakt deel uit van het Managementteam Financiën. Je bent verantwoordelijk voor de prestaties van de afdeling als geheel en voor de prestaties van de zes units binnen de afdeling; Grootboekadministratie, Debiteuren, Crediteuren, AVR (Administratie Verbonden Rechtspersonen), Staf Financiële Administratie en Financial Control. De vier teams binnen Financial Control zijn zelfsturend.  

Je functie is breed en afwisselend, maar tot je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • Leidinggeven aan de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor alle personele, organisatorische en financiële aangelegenheden van FA, voor efficiencyverhoging, voor integratie- en implementatietrajecten, voor het bewaken van de voortgang en voor de (verbetering van) kwaliteit. Bovendien faciliteer en inspireer je jouw medewerkers bij het zich eigen maken van een nieuwe manier van werken (w.o. verantwoordelijkheid nemen, proactief zijn, initiatief nemen, eigenaarschap tonen). Daarbij gaat het om het (helpen) adopteren van de ingeslagen weg, waarbij je (afhankelijk van de werkwijze van de units) schakelt tussen verschillende leiderschapsstijlen.
 • Beleidsontwikkeling. Je draagt zorg voor de ontwikkeling van het tactische beleid, je stelt het tactische beleid vast en je zorgt voor de beleidsuitvoering. Daarnaast adviseer je het topmanagement over tactische en strategische beleidskeuzes op je eigen vakgebied. Je levert daarmee ook een wezenlijke bijdrage aan het realiseren van de overstijgende organisatiedoelstellingen.
 • Uitvoering. Je bent op inhoud in de breedste zin verantwoordelijk voor en sparringpartner van de medewerkers. Dit met als doel om altijd te komen tot een product/dienst passend binnen de (financieel) gestelde beleidskaders. Je zorgt daarbij dat in alle opzichten wordt voldaan aan relevante wettelijke kaders, aan geldende procedures, dat financiële stukken kloppen en dat administraties van gelieerde instellingen/bedrijven op orde zijn.


Ook ben je als deskundige op je vakgebied de vertegenwoordiger van en gesprekspartner namens FA in een uitgebreid netwerk van interne en externe stakeholders.

Profiel

Wij zoeken: een vakinhoudelijk ijzersterke financieel manager met uitstekende sociale vaardigheden
Inhoudelijk ben je een ijzersterke en bovengemiddeld analytische financieel professional, die alle relevante facetten van het vakgebied tot achter de komma beheerst. Maar je hebt ook uitgebreide ervaring met leidinggeven en het talent om op een duidelijke en flexibele manier te sturen op ambities en op resultaat. Daarin hanteer je van nature een coachende en motiverende leiderschapsstijl, waarbij je medewerkers ruimte voor initiatief en eigen verantwoordelijkheid geeft. Je bent een echte verbinder die het voortouw neemt in samenwerking, die op alle niveaus goed met mensen schakelt en die medewerkers meekrijgt in verandering. Niet voor niets beschik je over uitstekende sociale vaardigheden, ben je een innemende communicator en sta je onder alle omstandigheden stevig in je schoenen. Bovendien kun je conceptueel denken, ben je stressbestendig, ga je soepel om met de dynamiek van een verandertraject en het geven en ontvangen van constructieve feedback is voor jou vanzelfsprekend.

Verder heb je:

 • Een afgeronde relevante academische opleiding met aantoonbaar RA-niveau en vergelijkbare vervolgopleidingen
 • Minimaal 10 à 15 jaar werkervaring binnen je vakgebied, waarvan ten minste 5 jaar in een leidinggevende rol
 • Actuele kennis van de aandachtsgebieden bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie
 • Kennis van (ontwikkelingen in) je vakgebied
 • Kennis van strategisch beleid op je vakgebied
 • Kennis van financiële dynamiek in een bedrijfsmatige omgeving
 • Het liefst ook kennis van de waardeketen binnen een ziekenhuis
 • Kennis van relevante bestuurlijke wet- en regelgeving
 • Het liefst ook kennis van besluitvormingsprocessen in de gezondheidszorg
 • Vaardigheid in het leidinggeven op tactisch niveau aan een organisatieonderdeel met één vakgebied
 • Vaardigheid in het maken van keuzes op tactisch niveau
 • Vaardigheid in het voorbereiden van door anderen te maken strategische keuzes


Tot slot herken je jezelf in onze kernwaarden: betrokken zijn, excelleren en samenwerken.

Organisatie

Samen werken aan continue verbetering

Als Manager Financiële Administratie werk je binnen Financiën van het Radboudumc in Nijmegen en je legt verantwoording af aan de Financieel Directeur. Bij Financiën bevinden we ons op dit moment middenin een verandertraject waarbij twee voorheen zelfstandige bedrijfsonderdelen worden geïntegreerd. De managers van de zes nieuwe afdelingen vormen samen het Managementteam. Het doel van de integratie is onder meer werkprocessen kwalitatief beter en efficiënter in te richten en beleid en uitvoering bij elkaar te brengen. Bovendien gaan we op een andere manier werken, waarbij we nadrukkelijker beroep doen op de competenties en het gedrag van medewerkers. Hierin staan het nemen van verantwoordelijkheid, het nemen van initiatief, flexibiliteit en zelfstandige oordeelsvorming centraal. Op deze manier willen we nog doelmatiger en meer resultaatgericht bijdragen aan de missie van het Radboudumc: ‘to have a significant impact on healthcare’.

Werken bij het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Onze missie verwezenlijken we met persoonsgerichte zorg, aantoonbaar onderscheidende kwaliteit, doelmatigheid en duurzame netwerken. Al onze inspanningen zijn er steeds op gericht om tot verbetering en vernieuwing te komen. De patiënt en zijn kwaliteit van leven vormen hierbij ons uitgangspunt. Patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs gaan bij dit alles hand in hand.

Om onze missie te kunnen realiseren, zoeken wij collega’s die deze uitdaging met ons aan willen gaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen en ‘net dat stukje meer’ te bieden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je de verantwoordelijkheid om samen de verandering waar te maken. Voor de beste zorg voor de patiënt en de toekomst van de gezondheidszorg.

Opmerkingen en contactinformatie

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een contract voor bepaalde tijd, 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • Het aangeboden dienstverband is voor 36 uur per week
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao umc. Afhankelijk van kennis en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 14: max € 91593 bruto per jaar bij volledig dienstverband (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)


Word nu Manager Financiële Administratie bij het Radboudumc!

Spreekt ons profiel voor Manager Financiële Administratie je aan? Solliciteer dan nu bij het Radboudumc! Bekijk hier onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG). De aanvraag hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc. 

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Anne-Marie Jasper, financieel directeur via (024) 365 15 79 of via Anne-Marie.Jasper@radboudumc.nl. We maken graag kennis met je! (Gebruik dit mailadres alleen voor informatie. Voor solliciteren gebruik het online sollicitatieformulier.) 

Graag solliciteren voor  12 april via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Contactgegevens

Anne-Marie Jasper

Solliciteer op deze vacature


 

Radboudumc

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.