Senior Specialist Reporting

Werkgever
KAS BANK N.V.
Plaats
Amsterdam
Regio
Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Financiële dienstverlening
Dienstverband
Onbepaalde tijd, Tijdelijk
Opleidingsniveau
HBO+, HBO
Ervaring
5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Word jij onze nieuwe Senior Specialist Reporting? Heb jij ruime ervaring met het maken van rapportages, het analyseren van financiële vraagstukken? Ben jij kritisch, proactief en een teamplayer? Wil je jouw kennis inzetten in een nieuw vorm te geven Finance afdeling? Dan ben jij wellicht die Senior Specialist Reporting die wij zoeken!

Senior Specialist Reporting

Over de afdeling
Finance is verantwoordelijk voor de financiële verslaglegging en financiële informatievoorziening zodat stakeholders juist en tijdig worden geïnformeerd over de financiële performance van KAS BANK en de organisatie in staat wordt gesteld te anticiperen op de financials. Finance is in transitie waarin operationele finance processen worden geoptimaliseerd en waar mogelijk geïntegreerd. Hiermee wordt de solide basis verder uitgebouwd. Daarnaast is er volop aandacht voor de vertaling van data naar bruikbare stuurinformatie. Er is een structurele dialoog met de business om de financiële prestaties van de bank te optimaliseren. Binnen Finance gaan we in 2017 inzetten op verbeteren en veranderen van onze processen en verhogen kwaliteit zodat we optimaal bij kunnen dragen aan financiële voorspelbaarheid van KAS BANK en het ondersteunen van de strategie. We doen dit onder andere door het Lean maken van processen en door volop in te zetten op automatisering. Finance bestaat uit de teams Financial Accounting, Management Accounting en Data analyse.

De afdeling Management Accounting bestaat uit Reporting, Strategisch Business Controlling en Tax en is verantwoordelijk voor de volgende zaken:

 • Het opstellen van de jaarrekening, halfjaarbericht en kwartaalberichten.
 • Opstellen en analyseren van alle rapportages aan DNB (o.a. FinRep en CoRep).
 • Opstellen van diverse rapportages aan de ALCO.
 • Strategisch business controlling.


Over de functie
Binnen het team Management Accounting zijn wij op zoek naar een Senior Specialist Reporting. De afdeling is verantwoordelijk voor juiste, tijdige en complete rapportages van transacties aan de verschillende toezichthouders (AFM, DNB). Je bent als Senior in staat de overige teamleden met jouw kennis en kunde bij te staan en te begeleiden in het dagelijks werk. Daarbij ben je uitstekend in staat proactief verbeteringen binnen je werkomgeving te initialiseren en uit te voeren. Jij bent de persoon die toeziet op datakwaliteit aan de toezichthouders en behandelt met name de meer complexe rapportages. Tevens schakel je als Senior met alle stakeholders en zorg je ervoor dat de changes goed binnen de afdeling worden geïmplementeerd. Kortom, wij bieden je de mogelijkheid om een onderscheidende Senior Specialist Reporting te worden!

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Mede opstellen en analyseren van alle DNB-rapportages.
 • Opstellen en analyseren van ALCO-rapportages.
 • Mede opstellen van jaarrekening, halfjaarbericht en kwartaalberichten.
 • Je bent een operationeel aanspreekpunt voor DNB en de externe accountant.


Naar wie zijn we op zoek?

 • Je hebt een afgeronde master’s degree (e.g. Finance, Accounting, Bedrijfseconomie).
 • Je hebt minimaal 5-7 werkervaring en je bent een expert op het gebied van reporting en accounting.
 • Je bent communicatief sterk, weet stakeholders te betrekken en je hebt bij voorkeur ervaring als teamlead.
 • Je bent in staat jouw kennis en kunde op enthousiaste wijze over te brengen en werknemers binnen je team te begeleiden.
 • Je bent accuraat, verandergericht en je bent in staat snel te denken en je bent proactief in het doen van verbetervoorstellen.
 • Je hebt uitstekende vaardigheden met Excel.
 • Je hebt analytisch denkvermogen en bent in staat om accuraat op te treden in een sterk veranderende omgeving. 


Wat biedt KAS BANK jou?
KAS BANK N.V. kent goede arbeidsvoorwaarden. Naast een marktconform salaris kennen wij onder andere een dertiende maand en een variabele beloning toe. Verder werk je in het kloppend hart van de effectenindustrie voor de grootste financiële spelers, waaronder beurzen, pensioenfondsen, hedgefondsen, verzekeraars en grote banken. Bij ons vind je een compacte organisatie met korte communicatielijnen, directe zichtbaarheid, snelle besluitvorming en een informele sfeer. Daarbij kom je te werken bij een organisatie waar we investeren in jouw ontwikkeling. Naast ons hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam, hebben wij kantoren in de financiële centra Londen en Frankfurt am Main.

Solliciteren kan op de volgende manier
Reageer op deze vacature via het online sollicitatieformulier. Graag ontvangen we een cv met daarbij een motivatiebrief. De sollicitatieprocedure zal bestaan uit 1 gesprek.

Wil je meer specifieke informatie over de functie? Dan kun je contact opnemen met Anneke Tilma op 020-5572578. Of kijk voor meer informatie op www.werkenbijkasbank.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contactgegevens

Anneke Tilma 

Solliciteer op deze vacature


 

KAS BANK N.V.

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.