Businesscontroller

Werkgever
Gemeente Oss
Plaats
Oss
Regio
Gelderland, Noord-Brabant
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit, Overig
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime, Parttime

Solliciteer op deze vacature

De gemeentelijke organisatie van Oss kent drie diensten: Publiekszaken, Stadsbeleid en Gemeentebedrijven. Daarnaast heeft Oss een Concernafdeling, met daarin Concernstaf, Bestuurszaken en Brandweer. Oss is een moderne gemeente met een modern bestuur. De gemeentelijke organisatie en de manier waarop gemeentelijk beleid tot stand komt illustreren dat. Bij de voorbereiding van plannen is de inbreng van inwoners en organisaties van groot belang. Meer informatie over de organisatie: www.oss.nl

 Oss staat voor aanpakken. Voor lef. Met z’n allen. Enthousiast en energiek. Recht op het doel af. Oss durft voorop te lopen. Als stad met de bijbehorende kernen én als gemeentelijke organisatie. Samen willen we het verschil maken. Want Oss wil ertoe doen. Oss weet wat het wil. Jij ook? Oss, dóen!

De afdeling Finance & Control is op zoek naar een:

Businesscontroller
28 - 36 uur per week

Wie ben jij?

 • Iemand met een zakelijke en praktische inslag, je bent scherp en durft je mening te laten horen.
 • Je weet goed wat er binnen en buiten de organisatie speelt op je vakgebied en hebt het communicatieve vermogen om er adequaat over te adviseren.
 • Je handelt zelfstandig, onafhankelijk en proactief en krijgt mensen mee door je oplossingsgerichte en analytische optreden, ook bij tegengestelde belangen.
 • Je bent vaardig in het communiceren op alle niveaus binnen de organisatie en bent een sparringpartner voor bestuurders, directeuren en programmamanagers.


Wat verwachten wij van je?
Als businesscontroller ben je een belangrijke adviseur/sparringpartner van de organisatie. Je geeft invulling aan o.a. de volgende taken:

 • Stelt (mede) adviezen op, ontwikkelt scenario’s voor verandering en vernieuwing en vertaalt deze naar oplossingen, businesscases en projecten. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling en (ICT-)samenwerkingen.
 • Levert een bijdrage aan grotere en complexere projecten binnen en buiten de afdeling.
 • Je ontwikkelt kaders en instrumenten voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering.
 • Je bent op de hoogte van belangrijke, financiële ontwikkelingen en bent proactief in de vertaling ervan naar de uitvoering in de gemeente.
 • Je stelt managementinformatie op vanuit bedrijfs- en administratieve processen. Beoordeelt en analyseert deze en adviseert over de voortgang. Je levert hiermee ook een bijdrage aan de Planning & Controlcyclus.
 • Samen met je collega’s op de afdeling werk je proactief mee aan de verdere professionalisering van de afdeling.


Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding (masterniveau) richting bedrijfseconomie/ accountancy of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met (financiële) bedrijfsvoering vraagstukken in een complexe en bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en bent analytisch sterk.


Wat bieden we?
De gemeente Oss biedt volop ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers met initiatief en lef. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en varieert van functieschaal 11A (minimaal € 3.630,- bruto per maand) tot uitloopschaal 12 (maximaal € 5.438,- bruto per maand) op basis van een fulltime dienstverband.

Daarnaast biedt de gemeente Oss de mogelijkheid tot flexibele werktijden, ruime verlofregeling, veel aandacht voor mobiliteit en loopbaanontwikkeling, goede opleidingsmogelijkheden, bedrijfsfitness, Individueel Keuzebudget (IKB) en een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Wil je meer informatie?
Voor informatie kun je contact opnemen met Coen van den Hout, hoofd van de afdeling Financiën & Control, op telefoonnummer 14 0412. Kijk op www.werkenbijdegemeenteoss.nl voor meer informatie over onze gemeente.

Ligt hier voor jou een uitdaging?
Reageer dan uiterlijk 26 januari 2018 t.a.v. Renske van Dijk, medewerker P&O via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Contactgegevens

Coen van den Hout

Solliciteer op deze vacature


 

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.